Dobio osam mjeseci zatvora jer je iznuđivao – burek

burek-330Nenad Strigiotti (25) nepravomoćno je osuđen na osam mjeseci zatvora zbog kaznenog djela protiv imovine iznuđivanjem.

Osudila ga je sutkinja Vedrana Barbalić Biasiol naglasivši prilikom izricanja presude da je tijekom dokaznog postupka svjedočenjem žrtve, odnosno vlasnika pekare utvrđeno njegovo kriminalno postupanje i to kroz gotovo dvomjesečno razdoblje, čime je utjerao strah u kosti vlasniku pekare i njegovoj obitelji, piše Novi list.

Strigiotti se teretio da je od početka rujna do listopada 2011. godine učestalo dolazio u pekaru i trgovinu istog vlasnika, a koja se nalazi u Baštijanovoj ulici, tražeći od njega i njegovih prodavačica da mu daju burek i ostale pekarske proizvode, pivo, salamu i ostale prehrambene artikle jer će u protivnom ubiti vlasnika i njegovu obitelj.

“Nećeš više ostati ovdje, sve ću vas istjerati”, vikao je Strigiotti po pekari i trgovini, uglavnom u kasnim večernjim satima i pijan, pa su mu prodavačice u strahu pristajale dati sve što je tražio.

No, jednog jutra u rujnu ušao je u pekaru i od vlasnika zatražio tri bureka. Kad je počeo galamiti, vlasnik ga je odveo u pomoćne prostorije da mu ne zaplaši redovne kupce, ali mu je Strigiotti i tamo zaprijetio smrću, njemu i obitelji, držeći u ruci razbijeni komad keramičke pločice.

“Imam kući pušku, sve ću vas doći pobiti. Ja ću ići u zatvor, a svi vi pod zemlju”, vikao je.

Prestrašen, vlasnik mu je dao bureke, no istog je dana otišao na policiju i prijavio ga.