VIDEO: Pogledajte sjajnu akciju hrvatske policije, uhićeni članovi više organiziranih kriminalnih grupa

VIDEO: Pogledajte sjajnu akciju hrvatske policije, uhićeni članovi više organiziranih kriminalnih grupa

Hrvatska policija i USKOK završili su kriminalističko istraživanje, provođeno u suradnji s policijama drugih zemalja,u kojem je uhićeno 10 osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela organiziranog kriminaliteta.

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta te uz potporu EUROPOL-a proveli su finalizaciju kriminalističkog istraživanja međunarodnog karaktera (partnerska suradnja s policijama Francuske, Nizozemske, Belgije, Austrije i Španjolske).

Kriminalističko istraživanje usmjereno je na kriminalne skupine iz domene organiziranog kriminaliteta čije se članove sumnjiči za počinjenje najtežih kaznenih djela.

Tijekom jučerašnjeg dana uhićeno je deset osoba, dok su se dokazne radnje provodile na području više policijskih uprava.

U akciji je sudjelovalo stotinjak policijskih službenika kriminalističke i interventne policije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija je osumnjičene osobe predala pritvorskom nadzorniku, dok je protiv njih podnijela kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

HRT javlja da je Uskok pokrenuo istragu protiv 14 hrvatskih državljana koje sumnjiči za šverc više stotina kilograma kokaina, preprodaju oružja i krijumčarenje stranaca, a prvoosumnjičenog Petra Ćosića (51) i za ubojstvo Milana Milovca (47) koji je surađivao s u četvrtak uhićenim beogradskim narkobossom Darkom Šarićem.