Divlje svinje sve češće se viđaju na zagrebačkim ulicama: “Pitanje je dana kad se budu šetale po Zrinjevcu”

Foto: FB grupa Zakaj volim Špansko

Deseteročlana obitelj u mirnoj noćnoj šetnji gradom susrela je neočekivane goste.

“Primijetio sam veliku obitelj divljih svinja. Dosada nikad nisam vidio toliko broj na jednom mjestu. Zapravo, one znaju zalutati ovdje u potrazi za hranom, ali jedna ili dvije maksimalno. Sad ih je bilo jako puno”, prepričava Dario Draštata za Dnevnik Nove TV.

Divlje svinje viđene su sinoć i u Markuševcu. Suzana Čičak zbog njih je odustala od svog vinograda. Kaže da su ga cijelog prerovale.

“Dovoljno je kad vidite dvije krmače sa svojim mladuncima. To su vam svih uzrasta od manjih do većih i stvarno rade veliku štetu”, žali se upozoravajući da su godinama pisali peticije no da je divljih svinja sve više.

Da je divljih svinja sve više, prvi je izvijestio Dnevnik Nove TV prije četiri mjeseca. Lovci su tada održali sastanak s Tomaševićem da se postavi više hvataljki za divljač, ali to još nije realizirano.

“U gradu su nama vezane ruke jer po Zakonu o lovstvu ne možemo loviti 300 metara od kuće, a tu se divlja svinja trenutno nalazi”, kazao je Hrvoje Kukas iz Hrvatskog lovačkog saveza.

Iz Grada Zagreba odgovaraju da pripremaju odstrel. Ovih dana će podnijeti zahtjev resornom Ministarstvu radi odobrenja dodatnog odstrela 70 grla divljih svinja.

GRAD ZAGREB SAVJETUJE GRAĐANE: Ako zamijete divlje svinje ili drugu divljač…