Direktor velike aviokompanije najavio ukidanje obveze nošenja maski na letovima

Foto: Pixabay

Irski niskotarifni avioprijevoznik Ryanair najavio je skoro ukidanje obveze nošenja zaštitnih maski na letovima, objavio je specijalizirani portal Croatian Aviation.

Nakon što je prije svega nekoliko dana britanski Jet2 najavio ukidanje obveze nošenja zaštitnih maski na letovima tog avioprijevoznika, izvršni direktor Ryanaira Michael O’Leary najavio da će se isto dogoditi i u toj zrakoplovnoj kompaniji.

O’Leary je za The Telegraph potvrdio kako se u kompaniji vode intenzivni razgovori na tu temu, osobito s letačkim i kabinskim osobljem s obzirom na to da je ono u najvećem kontaktu s putnicima. Potvrđeno je kako bi se bez zaštitnih maski na letovima Ryanaira moglo putovati uskoro, a odluka bi mogla stupiti u periodu od kraja travnja do kraja svibnja ove godine.

Ryanair je bio jedan od najžešćih kritičara ranijih mjera koje su zemlje uvodile kako bi pokušale suzbiti globalnu pandemiju. Avioprijevozniku to naravno nikako nije odgovaralo s obzirom na to da su restriktivne mjere direktno utjecale na samu potražnju, a kako Ryanair nije u državnom vlasništvu, nisu mogli ni računati na novčanu pomoć.

Prijevoznik neće moći tako jednostavno odustati od pravila nošenja maski s obzirom na to da su preporuke odnosno restrikcije različite od zemlje do zemlje, no moći će ih primijeniti na letovima iz država u kojima ima najveće baze, poput Velike Britanije i Irske.

Ryanair iz Dublina prometuje prema Zadru, Zagrebu, Splitu i Dubrovniku, dok iz Londona prometuje prema Puli, Rijeci, Zadru i Zagrebu, a aktivne su i druge linije iz Velike Britanije prema Zagrebu i Zadru.