Hrvatska će tijekom zimskog rasporeda letenja biti direktno povezana s 28 zemalja

Foto: Pixabay

Prema informacijama koje je Hrvatska turistička zajednica prikupila od hrvatskih zračnih luka, Hrvatska će tijekom zimskog rasporeda letenja biti direktno povezana s 28 zemalja.

Najveći broj direktnih zrakoplovnih linija povezivat će Hrvatsku s Njemačkom, Poljskom, Austrijom, Nizozemskom i Ujedinjenim Kraljevstvom. Osim s europskim državama, Hrvatska će biti direktno povezana i s destinacijama na drugim kontinentima, primjerice s Ujedinjenim Arapskim Emiratima te Katrom.

„Iznimno mi je drago da ove zimske sezone očekujemo više od 150 jedinstvenih aviolinija, dok ih je lani u istom razdoblju bilo 118. Značaj zračnog prometa za hrvatski turizam je neupitan, a posebno kada je riječ o povezivanju Hrvatske s ključnim emitivnim tržištima van ljetne sezone. Uvođenjem novih aviolinija i većeg broja direktnih letova koji obuhvaćaju glavne europske metropole naše destinacije činimo bližim i atraktivnijim brojnim gostima“, izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, nadodavši kako je kvalitetna povezanost zračnim putem jedan od osnovnih preduvjeta u daljnjem razvoju i pozicioniranju Hrvatske kao atraktivne cjelogodišnje destinacije.

Strani gradovi za koje je planirana najsnažnija povezanost su Frankfurt, München, Beč, Amsterdam i London, dok se tijekom cjelokupne zimske sezone letenja očekuju direktne poveznice sa 69 inozemnih gradova. Uzimajući u obzir dostupne podatke i najave, najveći broj zračnih operacija očekuje Zračna luka Zagreb (65 posto), a potom slijede Zračna luka Split i Zračna luka Zadar s podjednakim udjelom od 12 posto.

Gledano prema aviokompanijama, planirano je kako će na linijama prema Hrvatskoj letjeti 27 različitih zrakoplovnih prijevoznika, a tijekom zimskog reda letenja najviše operacija planiraju prijevoznici Croatia Airlines, Ryanair, Trade Air i Lufthansa.