PANDEMIJA JE UČINILA SVOJE: Ryanair drastično reže linije iz Zagreba!

Foto: Pixabay

Irski Ryanair drastično reže broj letova prema Zagrebu! Portalu Croatian Aviation javio se značajan broj putnika koji su imali karte za neke od letova u siječnju, no dobili su obavijest Ryanaira kako je njihov let otkazan.

Nisu dobili nikakva dodatna objašnjenja s obzirom na to da avioprijevoznik nije dužan financijski nadoknaditi otkazivanje leta ako je to učinio više od 15 dana prije datuma putovanja.

Kako Croatian Aviation neslužbeno doznaje, velika je vjerojatnost da se suspendirane linije neće vratiti u promet na početku veljače, već tek s ljetnim redom letenja, što je s jedne strane i očekivano s obzirom na nisku potražnju i nove komplikacije u putovanjima uzrokovane globalnom pandemijom.

Ryanair u vrijeme globalne pandemije nije uspio privući dovoljan broj putnika na svoje linije, a veći problem za samog avioprijevoznika je vrlo loš yield što potvrđuje sama web stranica aviokompanije na kojoj je moguće kupiti karte po 10 eura u jednom smjeru čak dan ili dva prije samog leta, što možda jest dobra stvar za putnika, no ne i za samog avioprijevoznika.