Ryanair predstavio novi red letenja, uvodi se još 9 linija iz Zagreba prema europskim odredištima

Ryanaira
Foto: Pixabay

Irski niskotarifni avioprijevoznik Ryanair, danas je u Zagrebu objavio  zimski red letenja prema kojemu će naš glavni grad s 24 linije biti povezan s europskim odredištima.

Uz postojećih 15 linija te još 9 koje će započeti s prometovanjem na početku prosinca, Ryanair će ove zime prometovati na 24 međunarodnih linija iz glavnog grada Hrvatske, javlja specijalizirani portal Croatian aviation.

Tri bazirana zrakoplova tipa A320 kapaciteta 180 sjedala prometovat će na 24 međunarodne redovne linije iz Zagreba prema: Baden Badenu,
Baselu, Bruxellesu, Dortmundu, Dublinu, Dusseldorfu, Eindhovenu, Frankfurtu, Gothenburgu, Londonu, Malagi, Malti, Malmu, Manchesteru, Memmingenu, Milanu, Napulju, Oslu, Parizu, Pafosu, Podgorici, Rimu, Sofiji i Solunu.

Izvršni direktor Ryanaira Michael O’Leary na današnjoj konferenciji za medije izjavio je: “Ryanair ulaže u Hrvatsku kako bi joj pomogao u oporavku turističke industrije nakon Covida i ojačao povezanost s ostatkom Europe jer Ryanair nastavlja rasti, a zračni prijevoz se vraća na razinu prije pandemije. Budući da Ryanair ove zime preuzima 55 novih zrakoplova tipa B737-8200, sa zadovoljstvom baziramo tri nova zrakoplova u Zagrebu koji će, tijekom prve Ryanairove zime s bazom u Zagrebu, letjeti na ukupno 24 nove linije.”

24 nove zimske linije trenutno su na akciji i jednosmjerne karte dostupne su već po cijeni od 150 kuna odnosno 19,99 eura. Karte po ovim cijenama potrebno je rezervirati do četvrtka, 23. rujna, u ponoć.

Očekivalo se da će Ryanair na ovoj press konferenciji najaviti nove linije prema Zagrebu no to se nije dogodilo. Kompanija je zapravo iskoristila pažnju medija kako bi dodatno promovirala svoje linije iz nove zagrebačke baze.

Ryanair u svojoj objavi za medije s današnje konferencije navodi kako je investicija u zagrebačku bazu vrijedna 300 milijuna dolara što nije pojašnjeno u detalje, a također se navodi kako je otvaranje baze osiguralo 100 izravnih radnih mjesta te indirektno još njih 750.

O’Leary je u jednom trenutku najavio da će Zagreb imati četiri bazirana zrakoplova ove zime. Nakon što ga je njegova glasnogovornica ispravila, CEO kompanije je dodao: “don’t worry, we will have 4 anyway!”.

O’Leary je u odgovoru na pitanja novinara rekao da na tržištu, u Zagrebu, ima prostora i za Croatia Airlines i za Ryanair, te je također rekao da sumnja u otvaranje baza na obali (u Puli, Splitu i/ili Dubrovniku). Također je najavio mogućnost prometovanja na određenim linijama iz Zadra i u zimskom redu letenja.

Ryanair trenutno pregovara sa zagrebačkom zračnom lukom o baziranju dodatnog, četvrtog zrakoplova do ljetne sezone 2022., O’Lary ostavlja mogućnost da povećanje bude sa 3 na 5 zrakoplova već sljedećeg ljeta, no to će prije svega ovisiti o pregovorima između kompanije i zračne luke.