COOLTURNA ŠPICA: U subotu ispred Napretkovog nebodera u Bogovićevoj

COOLTURNA ŠPICA: U subotu ispred Napretkovog nebodera u Bogovićevoj
Foto: Press

U godini kada HKD Napredak proslavlja 30 godina od obnove rada, projekt Coolturna špica predstavlja nastavak 10 godišnje suradnje s Udrugom za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH, koji su ujedno, s Napretkovim kulturnim centrom iz Zagreba, i organizatori ove manifestacije.

Projekt je zamišljen kao kulturna suradnja dvije prijateljske države kroz razmjenu i kulturno djelovanje glazbenika, književnika, glumaca i drugih umjetnika koji će svojim djelovanjem biti most i veza između dva glavna grada Zagreba i Sarajeva, kao i dvije države Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

“Unatoč krizi uzrokovanoj pandemijom virusa COVID 19 i potresa koji je zadesio naš Zagreb, zahvaljujući prije svega našim prijateljima umjetnicima koji brišu granice žanrova i stilova, nastavljamo s kulturnim programima”, poručuju organizatori.

“Coolturna špica“ održavat će se jednom mjesečno ispred Napretkovog nebodera u Bogovićevoj 1, uz decentne glazbene programe, priče sa zanimljivim gostima, najave novih projekata i programa. Bit će tu mjesta i za goste iznenađenja, za novosti iz svijeta knjige, filma, fotografije, kazališta te humora.

Subota, 04. srpnja u 12,00 sati, ispred Napretkovog nebodera u Bogovićevoj 1, Zagreb

I DIO: klasična glazba – G. Puccini
Arijana Gigliani Philipp, sopran
Bruno Philipp, klarinet
Uz klavirsku pratnju: Barbare Bego Bojić

II DIO: zabavna i jazz glazba
Ante Gelo band