Krenuli tramvaji užim središtem grada, Bandić se u jedanaestici provezao preko Trga bana Jelačića

Krenuli tramvaji užim središtem grada, Bandić se u jedanaestici provezao preko Trga bana Jelačića
Foto: Zagreb.hr

Danas je, nakon što su stručne službe izvršile detaljne preglede i otklonile opasnosti koje su prijetile od posljedica potresa, a ekipe ZET-a obavile provjeru ispravnosti tramvajskih kolosijeka i naponske mreže, tramvajski promet pušten užim gradskim središtem – Jurišićevom, Ilicom, Praškom i Trgom bana Josipa Jelačića.

Gradonačelnik Milan Bandić zajedno s predsjednicom Uprave ZET-a Ljubom Žgelom i ostalim suradnicima provezao se tramvajem broj 11, istaknuvši kako je zadovoljan ponovnim kretanjem javnog prijevoza utvrđenim tramvajskim linijama u prvom redu zbog sugrađana starije životne dobi.

“Sugrađani nam već mjesec dana stalno pišu i pitaju kada će krenuti tramvaji preko Jelačič placa. Dubili smo na trepavicama i radili što smo mogli, ali evo, konačno se to danas dogodilo. Bit će još desetak dana radova na raskrižju Praške ulice i Trga bana Jelačića, ali ti radovi neće utjecati na odvijanje prometa”, kazao je gradonačelnik Bandić.

Predsjednica Uprave ZET-a Ljuba Žgela kazala je kako sada svih 15 regularnih tramvajskih linija uredno prometuju, glavnim gradskim trgom linije 6, 11, 12, 13, 14 i 17, a u promet je vraćena i linija 13. Autobusne linije također uredno prometuju prema utvrđenom voznom rasporedu.

Linije 608 (Trg žrtava fašizma – Kvaternikov trg) i 611 (Glavni kolodvor – Praška) više neće biti u prometu.

Komentari