POEZIJA I GLAZBA ARSENU U ČAST: Zagrebački HNK odao počast velikom skladatelju, pjesniku, kantautoru…

Foto: Mara Bratoš

Završetak Festivala Ljetne večeri HNK u Zagrebu sinoć je obilježio program Arsenal ljetne noći kojim se odala počast velikom skladatelju, književniku, prevoditelju, pjesniku i kantautoru Arsenu Dediću.

Na pozornici smještenoj ispred kazališta nastupilo je 12 glumaca i glumica dramskog ansambla zagrebačkog HNK izvodeći Arsenove stihove pred 500-tinjak ljudi u publici. Praćeni orkestrom Opere HNK u Zagrebu i u glazbenom aranžmanu Ante Gele, poeziju su govorili i pjevali Ana Begić, Dragan Despot, Goran Grgić, Alma Prica, Igor Kovač, Iva Jerković, Ivan Colarić, Mirta Zečević, Nikša Kušelj, Slavko Juraga, Tesa Litvan i Zijad Gračić.

Foto: Mara Bratoš

Cijeli projekt realiziran je u suradnji s glazbenom divom Gabi Novak i glazbenikom Matijom Dedićem dok je kao gost iznenađenja pred publiku izašao Rade Šerbedžijai izveo Ne daj se Ines.

Na balkonu kazališta Matija Dedić odsvirao je glazbenu temu iz filma Glembajevi a potom je na scenu stupila Gabi Novak s Kućom za ptice.

Foto: Mara Bratoš

Dočekana je i ispraćena gromoglasnim pljeskom publike kao i cijeli dramski ansambl kazališta i svi sudionici ovog velikog projekta za kojeg se planira da postane tradicionalan.

Foto: Mara Bratoš
Foto: Mara Bratoš
Foto: Mara Bratoš
Foto: Mara Bratoš
Foto: Mara Bratoš
Foto: Mara Bratoš