Čička Poljana u velikoj opasnosti, vodostaj raste centimetar na sat!

Centimetar po satu raste vodostaj u Čičkoj Poljani, najkritičnijem mjestu na velikogoričkom području, pa vatrogasci brane kuću po kuću podizanjem zečjih nasipa ispred njihovih ulaza.

cicka-poljana-poplava
Na Gorica.hr, službenoj internetskoj stranici Grada Velike Gorice, stoji kako se očekuje povećanje vodostaja, ali ne i rast većom brzinom od sadašnje. Tako bi razina trebala dosegnuti onu prošlogodišnju od 325 centimetara, a možda i veću.
Zapovjednik velikogoričkog Stožera za zaštitu i spašavanje Stjepan Kos istaknuo je kako nema mjesta za paniku, ali i ponovno upozorio mještane da podignu namještaj u ugroženim kućama i osiguraju dovoljnu količinu lijekova i osnovnih potrepština te paze na mogući doticaj vode sa strujom.
Zapovjednik velikogoričke Vatrogasne zajednice Boris Turan napomenuo je da vatrogasnih snaga ima dovoljno i da rade koordinirano.
Stožer zaštite i spašavanja Zagrebačke županije popodne je priopćio kako je situacija i dalje najkritičnija u Čičkoj Poljani, jer je Odransko polje u šest sati naraslo 12 centimetara.
Veliki problem predstavlja i vodni val koji se stvara na Kupi, koji će u četvrtak ponovno utjecati na rast vodostaja Odre, što će se opet odraziti na područje Čičke Poljane i Orla.