Boru Nogala tjeraju u mirovinu: “Ne dozvoljava mi se da djecu liječim besplatno!”

Boro Nogalo
Foto: Screenshot

Boro Nogalo, bivši dugogodišnji ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak, izgubio je još jednu pravnu bitku, javlja Večernji list.

Nakon što je izgubio spor vezan za svoj povratak na čelnu funkciju u Dječjoj bolnici Srebrnjak, Nogalo izgubio je i bitku za ostanak u bolnici kao pedijatar.

On će 5. veljače ispuniti sve uvjete za mirovinu, a Uprava bolnice nije udovoljila njegovu zahtjevu da mu se produlji radni odnos do 68. godine.

U odgovoru koji je Nogalo dobio od Uprave bolnice u kojem je odbijen, zahvaljeno mu je na liječničkom i voditeljskom radu u bolnici, a posebno na vođenju bolnice u izazovnim vremenima poslijeratne obnove.

Kao ključni argument zašto mu se ne dozvoljava da ostane raditi u bolnici do 68. godine naveden je podatak da u 2024. petero specijalizanata završava svoju izobrazbu i nastavlja rad u bolnici.

Na odluku Uprave bolnice Nogalo se žalio i očekivao da će njegovu žalbu razmatrati i Upravno vijeće bolnice.

Međutim, iako mu je predsjednik Upravnog vijeća Goran Tešović odgovorio da će njegov prigovor biti uvršten na dnevni red sjednice, to se, kaže Nogalo, nije dogodilo, a na što je prigovor, kaže, već uložilo dvoje članova Upravnog vijeća, točnije predstavnik Stručnog vijeća i predstavnik Radničkog vijeća svih zaposlenih u bolnici.

“Sve ovo doživljavam kao kontinuiranu nepravdu koja mi se događa i diskriminaciju. Tri suda vratila su me na posao, trebao sam dobiti ponovno rukovodeću funkciju, ali ova administracija u Gradu Zagrebu na čelu s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem nije napravila ništa do minimuma koji je morala. Sada me se tjera u mirovinu iako pedijatara nedostaje”, kaže Nogalo.

“Ne dozvoljava mi se da djecu liječim besplatno unatoč listama čekanja od šest-sedam mjeseci i unatoč naredbi ministra da se te liste smanje”, ogorčen je Nogalo.

Ravnateljica DB-a Srebrnjak prim. Duška Markov Glavaš kaže da Nogalo “nije tražio da u mirovini radi četiri sata, već puno radno vrijeme”.

“Kamo da onda stavim mlade doktore? Dr. Nogalu objasnila sam sve pa sam iznenađena da se to ovako prezentira”, tvrdi ravnateljica.