Duška Markov Glavaš izabrana za ravnateljicu Dječje bolnice Srebrnjak

Dječja bolnica Srebrnjak
Foto: Dječja bolnica Srebrnjak

Na danas održanoj sjednici Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak većinom glasova (5-2) za ravnateljicu Dječje bolnice Srebrnjak izabrana je prim. mr. sc. Duška Markov Glavaš, dr. med., stoji u priopćenju koje potpisuje Predsjednik Upravnog vijeća Bolnice prof. dr. sc. Goran Tešović.

Doktorica Markov Glavaš ugledna je liječnica koja se ističe po predanošću pacijentima i medicini. Ima dugogodišnje upravljačko iskustvo. Bila je pročelnica dječjeg odjela Klinike za otorinolaringologiju 12 godina, potom voditeljica otorinolaringologije na Srebrnjaku od 2016. Od 28. srpnja prošle godine obavljala je dužnost v.d. ravnateljice Dječje bolnice Srebrnjak.

U tom kratkom razdoblju, doktorica Markov Glavaš je pokrenula niz mjera kako bi stabilizirala poslovanje bolnice. Prvi put nakon 2015. godine ugovoreni su veći limiti s HZZO-om, prosječni mjesečni prihodi bolnice su u proteklih 6 mjeseci povećani s 2.5 na 3.3. milijuna kn. Racionalizacijom poslovanja značajno su smanjeni troškovi vanjskih usluga, uvedena je stroža kontrola nad evidencijom prekovremenog rada i bolja kontrola nad procesima naručivanja.

Upravno vijeće bolnice je 1. lipnja 2022. godine raspisalo natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak s rokom za prijavu kandidata od 15 dana. Na natječaj se prijavilo 6 kandidata, Ada Barić Grgurević, dr. med.; izv. prof dr. sc. Mirjana Turkalj, dr. med.; Saša Lamza, dipl. oec; doc. dr. sc. Boro Nogalo, dr. med; Tihomir Majić, dr. med; i prim. mr.sc. Duška Markov Glavaš dr. med. Nakon provjere natječajne dokumentacije Saša Lamza je izuzet iz daljnjeg procesa jer nije zadovoljio formalne uvjete natječaja.

Ovlašteni službenik za pravo na pristup informacijama Dječje bolnice Srebrnjak donio je odluku da se informacija o imenima i prezimenima kandidata za izbor i imenovanje ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, kao informacija od javnog interesa, objavi nakon što Upravno vijeće donese odluku o izboru i imenovanju.

Upravno vijeće je u ponedjeljak 11. srpnja održalo intervjue s pet kandidata i kandidatkinja te je odlučeno da će se odluka o izboru i imenovanju donijeti na nastavku sjednice Upravnog vijeća u petak, 15. srpnja 2022.