POTPISAN UGOVOR: Dječja bolnica Srebrnjak postaje klinički istraživački centar i specijalizirana poliklinika

POTPISAN UGOVOR: Dječja bolnica Srebrnjak postaje klinički istraživački centar i specijalizirana poliklinika
Foto: Zagreb.hr

U Banskim dvorima danas je održano svečano potpisivanje ugovora za Veliki projekt “Dječji centar za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak” (CCTM).

Riječ je o najvećem infrastrukturnom projektu iz znanosti i zdravstva u regiji, ali i o jedinom pedijatrijskom translacijskom centru u Europi, koji će biti financiran iz fondova Europsk unije. Projekt obuhvaća izgradnju nove zgrade i nabavu istraživačke opreme.

Ugovor o financiranju projekta europskim novcem iz Operativnog programa Vlade Konkurentnost i kohezija 2014-2020. potpisali su ministrica obrazovanja i znanosti Blaženka Divjak, ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak Boro Nogalo i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata EU Tomislav Petric.

Svečanom potpisivanju nazočio je predsjednika Vlade Andrija Plenković te ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, ministrica regionalnoga razvoja, fondova Europske unije Gabrijela Žalac i ministar zdravstva Milan Kujundžić i zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.

Projekt obuhvaća izgradnju i opremanje nove zgrade od gotovo 15 000 četvornih metara, koja će biti povezana s postojećom zgradom Bolnice.

Ukupni troškovi projekta procijenjeni su na 432 milijuna kuna, od čega se 85 posto financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a 15 posto iz državnog proračuna. Grad Zagreb je za pripremu Projekta uložio 3,8 milijuna kuna.

Projekt CCTM je najveći projekt ikad sufinanciran iz EU fondova za projekte iz područja znanosti i zdravstva u RH. Ova zdravstvena ustanova, čiji je osnivač Grad Zagreb, najuspješniji je korisnik EU fondova u zdravstvu u Hrvatskoj.

U priloženom videu možete vidjeti prezentaciju ovog projekta