Bandić u Sarajevu: Titule mi nisu važne, zna narod o čemu se radi

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kazao je u Sarajevu kako ostaje prijatelj cijele Bosne i Hercegovine, pa i njenog glavnog grada, bez obzira na činjenicu da mu je sarajevsko gradsko vijeće nedavno oduzelo titulu počasnog građanina.

bandic_topic
“Evo me u Sarajevu, sretan kao malo dijete, sretan, svoj i prijatelj sva tri naroda. Zna narod o čemu se radi”, kazao je Bandić novinarima tijekom posjeta središnjici Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” gdje ga je primio njegov predsjednik Franjo Topić.

Bandić je u Sarajevo stigao na poziv gradske uprave kako bi sudjelovao u obilježavanju 6. travnja koji se slavi kao dan tog grada, a dolazak je iskoristio kako bi uz “Napredak” posjetio i vrhbosanskog nadbiskupa kardinala Vinka Puljića, ali i poglavara Islamske zajednice u BiH Huseina Kavazovića.

Tijekom obilaska “Napretka” društvo mu je pravio Miroslav Ćiro Blažević koji je iskoristio priliku kako bi u superlativima govorio o Bandiću proglasivši ga zaslužnim i za uspjehe koje je ostvarila nogometna reprezentacija BiH.

Kad je već ostao bez titule počasnog Sarajlije, Franjo Topić Bandića je u nedjelju proglasio “doživotnim članom Napretka”.

Bandić je ipak izjavio kako njemu ne trebaju priznanja jer važnijim od njih drži prijateljsku reakciju ljudi na koje je naišao tijekom šetnje Sarajevom. Dodao je kako to svjedoči koliko su važna njegova djela a nevažne formalne titule.