Britanski studenti dokazali: Noina arka, kako je opisana u Bibliji, mogla je plutati!

Mnogi su se znanstvenici i mislioci bavili biblijskom pričom o Noinoj arci. Mnogi su pri tome, vodeći se “zdravim razumom”, zaključili da je takvo nešto nemoguće, da je riječ o lijepoj priči bez realne osnove.

noina_arka
Ovih su dana, međutim, britanski mediji prenijeli informaciju da su studenti Sveučilišta Leicester napravili proračune koji dokazuju da je prema zakonima fizike moguće napraviti plovilo na kojem će biti mjesta za dva pripadnika svake životinjske vrste.

Prema Bibliji, Bog je naredio Noi da prije općeg potopa izgraditi brod 300 lakata dug, 50 lakata širok i 30 lakata visok. Studenti Sveučilišta Leicester su, uzimajući da prosjek egipatske i hebrejske mjere lakat iznosi 48,2 cm, izračunali da je Noina arka bila oko 144 metra dugačka.

Kada se uzme u obzir težina životinja, po jednog para od 35.000 vrsta, koje je Noa trebao ukrcati, proračuni govore da se plovilo kakvo je opisano u Bibliji moglo održavati na vodi.

“Nikada ne biste pomislili da je Biblija ispravan izvor informacija. Zato smo se iznenadili kada smo shvatili da je to stvarno moglo funkcionirati. Ne kažemo da je to istina, samo kažemo da je moglo funkcionirati“, izjavio je jedan od studenata koji su sudjelovali u istraživanju.