BANDIĆ ČESTITAO DAN GRADA: Budimo ponosni na povijest i ljepotu Zagreba

Milan Bandić
Foto: Zagreb.hr

Gradonačelnik Milan Bandić uputio je Zagrepčankama i Zagrepčanima čestitku u povodu Dana grada Zagreba.

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,

čestitam vam 31. svibnja, Dan grada Zagreba i blagdan naše nebeske zaštitnice Majke Božje od Kamenitih vrata! Čestitam vam Dan branitelja grada Zagreba!

Sjetimo se u ovoj prigodi svih generacija Zagrepčana koje su marno gradile i čuvale ljepotu i duh našega grada.

Sjetimo se branitelja koji su najzaslužniji što svoj grad možemo graditi onako kako sami želimo – u slobodnoj, demokratskoj, europskoj Hrvatskoj. Njihova srčanost i žrtva podsjećaju nas na snagu zajedništva i solidarnosti.

Budimo ponosni na povijest i ljepotu svoga grada, ali i na njegovu kulturu otvorenosti i tolerancije koju zajednički izgrađujemo! Zagreb je grad iznimne socijalne osjetljivosti i solidarnosti s potrebitima, grad žive gospodarske aktivnosti, znanstveno i kulturno središte koje svojim mjerama, programima i projektima na gospodarskome, socijalnom, obrazovnom i demografskom području čini brojne iskorake.

Radeći zajedno, potičući inventivnost, znanje i kreativnost kao vrijednosti na kojima se gradi uspjeh, a vodeći računa o onima koji trebaju našu pomoć, imamo priliku svoj grad i svoju zemlju učiniti još boljim i poželjnijim mjestom za život, a našu mladost zadržati u gradu i zemlji koje svi neizmjerno volimo.

Zato, drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani ponosno istaknimo barjake u čast našega grada! A u petak, 31. svibnja, na Dan grada Zagreba budimo zajedno na veličanstvenome slavljeničkom koncertu „Ne dirajte mi ravnicu“ Miroslava Škore uz pratnju Revijskog orkestra Zagrebačke filharmonije, Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić i 1 000 tamburaša iz cijele Hrvatske, a pod ravnanjem Alana Bjelinskog.

Program kod fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice počinje u 21:00 sat, ulaz je slobodan i svi ste dobrodošli!

Sretno Zagrebe!