Za Dan grada Zagreba besplatni razgledi grada, koncerti i pokoje zanimljivo iznenađenje

Foto: Freepik

U povodu obilježavanja Dana grada Zagreba, u srijedu 31. svibnja, Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) i ove je godine s partnerima pripremila prigodne programe.

Tako će, u utorak, 30. svibnja, na Dan državnosti Hrvatske i uoči Dana grada, koncert održati Tamara Obrovac Transhistria Ensemble s početkom u 17 sati u parku Zrinjevac. Na sam Dan grada Zagreba u srijedu TZGZ daruje besplatne razglede:

  1. Tesla Tour Croatia, obavezne prijave na 0914167080 ili [email protected]: u 10:30 i 18:00 na hrvatskom, u 14:00 na engleskom
  2. Šetnje s purgericom, obavezne prijave na 0916363661 ili [email protected]: u 11 Nerina priča, u 17 Zakaj volim Zagreb i u 20 sati Grič priča ljubavnu priču

Dan grada Zagreba svake godine obilježavamo raznim besplatnim programima, a ove godine smo, kao novost, podržali ZET-ovu glazbenu kontrolu. Naime, Zagrebački orkestar ZET-a priprema nastupe iznenađenja u tramvajima i na odabranim lokacijama u gradu, 31. svibnja, od 10 do 12 sati, priređujući Zagrebu posebnu rođendansku čestitku. Uz proslavu rođendana Zagreba, ove godine obilježavamo i 150. obljetnicu rođenja naše prve hrvatske profesionalne novinarke i jedne od najčitanijih književnica Marije Jurić Zagorke pa svima poklanjamo, u 18:00 sati u Centru mladih Ribnjak, predstavu – DrugačiJA: Marija Jurić Zagorka. Za kraj, koristim priliku čestitati Dan državnosti 30. svibnja, kao i Dan našeg grada Zagreba, 31. svibnja, poručila je Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ.

Uz navedeno, Društvo turističkih vodiča Zagreba i Srednjohrvatske makroregije na rođendan Zagreba također, organizira četiri besplatna razgleda grada na hrvatskom, za koje nije potrebna prethodna prijava:

  1. Vlaho Bukovac u Zagrebu, mjesto i vrijeme polaska ispred Hrvatskog narodnog kazališta u 11 sati;
  2. Židovi u Zagrebu, mjesto i vrijeme polaska Trg bana Jelačića 11 ispred Centra za posjetitelje u 11 sati;
  3. Vranyczanyjevi i njihova ostavština u Zagrebu, mjesto i vrijeme polaska ispred Palainovke na Ilirskom trgu u 17 sati;
  4. Maksimir nekad i sad, mjesto i vrijeme polaska ispred glavnog ulaza u Park Maksimir u 18 sati.

Na Dan državnosti RH kao i na Dan grada Zagreba održat će se prigodna Smjena straže počasne satnije Kravat pukovnije, a centrom grada će se prošetati i popularni likovi iz prošlosti.

ZET glazbena kontrola

Očekujte neočekivano, jer Zagrebački orkestar ZET-a priprema nastupe iznenađenja u tramvajima i na odabranim lokacijama u gradu (tramvaji i gradski trgovi (10,00 ulazak u tramvaj na okretištu Ljubljanica i odlazak na jednu od lokacija u širem središtu grada (Kvaternikov trg, Britanski Trg, Trešnjevački plac, Glavni kolodvor, Autobusni kolodvor, Uspinjača…).

Prije samog izlaska na spomenute lokacije, članovi orkestra sviraju u tramvaju (“pop-up” nastup, iznenađenje) a na spomenutim lokacijama će se izvesti kratak koncert u trajanju od 10 – 15 minuta. Nakon toga orkestar ulazi ponovo u tramvaj i odlazi na Trg Bana Josipa Jelačića (svaki od navedenih datuma) i u 12,00 završava sa još jednim kratkom koncertom na toj lokaciji.