12. ZAGREBAČKI NOĆNI CENER: Tri popratne aktivnosti koje će obogatiti iskustvo trkača i trkačica

Foto: Aktivan život

Uoči 12. izdanja Zagrebačkog noćnog cenera, jedne od najvećih gradskih atletskih utrka na 10 kilometara u Zagrebu, koja će se održati 5. studenog, organizatori najavljuju niz uzbudljivih događanja koja će obogatiti ovogodišnje izdanje.

S ponosom predstavljaju tri popratne aktivnosti koje će dodatno obogatiti iskustvo trkača i trkačica, ali i svih ljubitelja trčanja.

Izložba “Priče koje se pamte”
petak, 3. 11. 2023. od 15 – 19 sati
subota, 4. 11. 2023. od 9 – 18 sati
nedjelja, 5. 11. 2023. od 15 do 19 sati
Lokacija: Mađarski kulturni centar Zagreb, Augusta Cesarca 10

Ove godine po prvi put, izložba “Priče koje se pamte” donosi jedinstvenu priliku za ulazak u srce Cenera. Kroz fotografije, eksponate i priče koje su obilježile protekla izdanja utrke, posjetitelji će ponovno doživjeti najljepše trenutke, zagrljaje, osmjehe i emocije koje su obilježile prethodnih 11 Zagrebačkih noćnih cenera. Ova izložba nije samo retrospektiva, to je živopisno putovanje kroz jedanaest godina strasti, truda i neprekidnog rasta. Zaljubljenici u Cener mogu proći kroz vremeplov koji oživljava omiljene i nezaboravne trenutke.

CenerIQ: kviz znanja
Datum: petak, 3. 11. 2023. od 18 – 19 sati
Lokacija: Mađarski kulturni centar Zagreb, Augusta Cesarca 10 / virtualno

Za sve trkače i trkačice koji će sudjelovati na 12. Zagrebačkom noćnom ceneru, bit će organiziran kviz o Ceneru. Sudionici će imati priliku testirati svoje znanje o povijesti utrke, a najbolji i najbrži bit će nagrađeni vrijednim nagradama naših sponzora. Odlična je vijest da će se mnogi odgovori moći pronaći upravo na izložbi.

Forum o trčanju: Žene i trčanje
Datum: subota, 4. 11. 2023. od 19 – 20 sati
Lokacija: Mađarski kulturni centar Zagreb, Augusta Cesarca 10

Forum: Žene i trčanje održat će se dan prije same utrke te će okupiti inspirativne sugovornice koje uspješno balansiraju karijeru, obiteljski život i strast prema trčanju. Sugovornice su: Dunja Mazzocco Drvar, Paula Vrdoljak, Iris Bostjančić i Martina Pintarić. Razgovarat će se o nizu tema poput balansiranja posla, obiteljskog života i trčanja, trčanja i mentalnog zdravlja, pravilnoj prehrani i sl. Sudionice će dijeliti svoje posebne trenutke i iskustva, pružajući inspiraciju svim zaljubljenicima u trčanje.