ZAGREB RUN kup – četverodnevni spektakl trčanja u hrvatskoj metropoli

Foto: DŠR Aktivan život

ZAGREB RUN kup i ove će godine oživjeti našu metropolu svojim četverodnevnim spektaklom trčanja, spajajući ljubitelje sporta i rekreacije, prirode i adrenalina.

Od svibnja do prosinca, u Zagrebu će se održati četiri nezaboravne utrke različitih karakteristika, ali sa zajedničkim ciljem – proslaviti ljepotu trčanja u srcu grada. Svaka utrka nosi svoju priču, svoj izazov i svoj jedinstveni doživljaj za trkače svih profila.

Medvednica trail označit će početak ovogodišnjeg Kupa. Medvednica trail, vodi te kroz predivnu prirodu i proljetno zelenilo. Ovo je jedna velika trail avantura u Parku prirode Medvednica. Datum: nedjelja, 26. svibnja 2024.

U drugom kolu – Zagrebačka milja, trčanje pored poznatih zagrebačkih fontana podsjeća na gradsku vrevu. Svaki korak na stazi je putovanje kroz energiju glavnoga grada. Trči se jedna milja odnosno 1609 m, a start je kronometarski što znači da se pobjednik ne zna do samoga kraja. Datum: nedjelja, 15. rujna 2024.

Zagrebački noćni cener, treće kolo, budi posebne emocije. Osvijetljene ulice, navijanje gomile i nevjerojatna atmosfera. Po mnogima, Cener je najzabavnija i najdraža ulična utrka u Hrvatskoj! Osim po brojnim navijačima, uzavreloj atmosferi na stazi i na glavnom gradskom trgu, utrka je poznata i po tome što se na njoj trče osobni rekordi na 10 km. Datum: nedjelja, 3. studenoga 2024.

I za kraj,  Zagrepčanka 512 – utrka stepenicama do vrha poslovne zgrade Zagrepčanka! Svaka utrka je izazov za sebe, no ova utrka slovi za najtežu utrku stepenicama u Hrvatskoj što je čini pravim izazovom koji testira granice. Datum: subota, 7. prosinva 2024.

ZAGREB RUN kup je prilika za sve trkače da testiraju svoje granice i na zanimljiv način upoznaju ljepote Zagreba. Prijave su otvorene, a popust od 15 posto na jedinstvenu kotizaciju očekuje sve hrabre trkače koji se odluče prijaviti na ovaj nezaboravni događaj.

ZAGREB RUN, u organizaciji Društva športske rekreacije Aktivan život, za cilj ima promociju Zagreba kao turističke destinacije za trkače-turiste i pokretanje građana svih dobi na aktivnost i boravak u prirodi.