ZG sirek na Cvjetnom trgu, prilika za degustaciju autentičnog proizvoda

Danas su zagrebačke kumice na Cvjetnom trgu Zagrepčanima predstavile ZG sirek. Brojni Zagrepčani mogli su na štandu degustrirati pravi ZG Sirek ali i sirne namaze, peciva, kolače spravljene sa zagrebačkim svježim kravljim sirom.

zg_sirek_2

Recepti koji se prenose sa generacije na generaciju zagrebačkih kumica oduševili su i najiskusnija nepca.

Robna marka “Zagrebački friški kravlji sir – ZG sirek” predstavljena je nedavno na tržnici Utrine, gdje je ugovore dobilo prvih šest gospodarstava iz Zagreba i Zagrebačke županije koji će proizvoditi i prodavati autentične “ZG sireke”. Kumice su brend gradskih tržnica, a njihov svježi sir je kroz robnu marku ZG sirek očuvao svoju autentičnost.

Građani proizvođače mogu prepoznati po oznaci na njihovoj kecelji, vitrini i vrećici, a “ZG sirek” mogu naručiti i telefonom odnosno kupiti ga na gospodarstvu.

Zagrebački sirek, spravljen vrijednim rukama seoskih žena, naših dragih kumica, postao je garancija kvalitete i zdravlja. Naime, od sada, svaki svježi kravlji sir, ukoliko će ispunjavati određene uvjete i kriterije, postat će ZG sirek.

“Vjerujem da kontinuiranim promoviranjem naše robne marke povećavamo prepoznatljivost, ali podižemo i svijest kupaca koji se sve više odlučuju za kupnju baš ZG Sireka. Mene to osobno veseli, jer stojim iza svog prozvoda, te sam već treća generacija u obitelji koja se bavi ovim poslom“, kaže Romina Zadravec, proizvođačica ZG Sireka.

Proizvođači priznaju kažu kako ih tradicija i ljubav prema ovom poslu motiviraju da zagrebački sirek bude sve bolji i bolji.

zg_sirek_1