Zdravka Čolića velikim pljeskom dočekan u dupke ispunjenoj osječkoj dvorani Gradski vrt

Foto: Dario Horvat

Velikim pljeskom u petak navečerje dupke ispunjena osječka dvorana ‘Gradski vrt’ dočekala Zdravka Čolića, glazbenog fenomena ovih prostora i već pola stoljeća jedno od najvećih imena regionalne glazbene scene.

Čolićev nenadmašni vokal, nepresušna energija, neodoljivi šarm i veliko poštovanje prema publici još su uvijek recept kojim osvaja publiku svih generacija i na svim koncertima, pa tako i na večerašnjem osječkom.

Foto: Dario Horvat

Već s prvim taktovima prve pjesme bilo je jasno koliko se Osijek zaželio ovog glazbenog velikana. Naime, dugoočekivani koncert uslijedio je nakon osam godina, koliko je prošlo od posljednjeg održanog u gradu na Dravi, ujedno gradu za kojeg Čolića, kao ”osječkog zeta”, vežu i posebne emocije i privatne veze.

Repertoar na kojem je bilo više od 40 najvećih Čolićevih uspješnica, nastavio se hitovima poput ‘Produži dalje’, ‘Živiš u oblacima’, ‘Jedna zima sa Kristinom’, ‘Svadbarskim sokakom’, ‘Krasiva’, ‘Čini ti se grmi’, ‘Noć mi te duguje’, ‘Pusti, pusti modu’, ‘Zvao sam ju Emili’, ‘Ti si mi u krvi’ te mnogim, mnogim drugima.

S obzirom kako jedna dvorana nije bila dovoljno velika da bi mogla primiti Osječane i njihove goste koji su na koncert došli iz mnogih drugih gradova i država, Čolić će u ‘Gradskom vrtu’ nastupiti tijekom dvije rasprodane večeri zaredom.