OVO JE HIT: Pogodite što je učenik 3. razreda dobio zbog ovog odgovora o lektiri

Foto: Čitatelj ZG expressa

Učenik 3. razreda jedne zagrebačke osnovne škole rado čita lektire. U zadaćnici je odgovorio na sva pitanja vezana uz detalje našeg klasika Šegrt Hlapić, kaže nam čitatelj, otac trećaša koji je iskren kako samo djeca znaju biti.

Na jedno od njih dao je pomalo iznenađujući odgovor.

Na pitanje kakve su Hlapićeve osobine, ovaj maštoviti mališan odgovorio je da je on veseo kao ptica, hrabra, marljiv, pametan, pošten, da se ne osvećuje.

Na pitanje kakva je Gita, napisao je da je ona “sretna, plašljiva i dobra”, dok je na pitanje bi li je želio za prijateljicu, odgovara dječje iskreno: “Ne, jer ponekad pametuje”.

“Ima svoj ‘bisera’, duhovitih, iznenađujuće pametnih za njegov uzrast”, kaže nam njegov otac.

Kako je reagirala učiteljica?

“Dobio je pohvalu, ali učiteljica nije posebno komentirala taj odgovor, zbog kojeg se smijem i danas”, kazuje nam njegov otac.

Dječak, inače, voli školu, zbog prijatelja, druženja. No nekad mu je dosadno raditi zadaću, pa je odradi preko volje i ode se igrati u dvorište ili s prijateljima.

Jako je maštovit, pa tako ima svoju “građevinsku firmu” već godinama, a odnedavno je otkrio čari automehanike pa sad “radi” kod svog tetka. Stalno ima alate u rukama, zavija i odvija vijke i kaže da kani otvoriti i automehaničarsku radionicu.

“Za razliku od većine vršnjaka, rijetko je za računalom. Odigra neku laganu igricu i to je to. Gleda crtiće, Smogovce, Transformerse, Avengerse, i zbija šale. Pravodljubuv je i ‘bolno’ iskren”, kaže uz smijeh otac.