Zbog Bučijade u Ivanić-Gradu uvodi se posebni vlak iz Zagreba – “Bučko-express”

Bučijada u Ivanić-Gradu
Ilustracija | Foto: Pixabay

Kraljica jeseni dolazi na svoje! Jedna od najvećih turističko-gastronomskih manifestacija u Zagrebačkoj županiji “Bučijada” održava se od 4. do 6. listopada 2019. godine u Ivanić-Gradu.

Tradicionalna manifestacija održava se 15. godinu zaredom, a posjetitelje očekuje više od 200 izlagača, buča, bučinog ulja, proizvoda od buča i ostalih eko-etno proizvoda. Kuma ovogodišnje Bučijade je glumica Jana Škrgulja.

Za posjetitelje su organizirani brojni zabavni sadržaji poput vožnje buča kočijom, igraonice i radionice za najmlađe, koncerti, organizirani turistički obilazak grada te bogata gastro ponuda jela od buča u restoranima i gastro šatoru.

Svečano otvorenje ovogodišnje Bučijade bit će u subotu, 5. listopada 2019. godine na glavnoj pozornici u centru Ivanić-Grada (Trg Vladimira Nazora) s početkom u 11:00 sati.

U ime Zagrebačke županije, tradicionalnog pokrovitelja Bučijade, svečanosti otvorenja i Izložbi bučinog ulja nazočit će predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan i zamjenica župana Nadica Žužak.

Na Bučijadu, osim vlastitim prijevozom, posjetitelji će mogu doći i popularnim izletničkim vlakom “Bučko-express” koji polazi u subotu i nedjelju, 5. i 6. listopada u 9:20 sati sa zagrebačkog Glavnog kolodvora. Povratak za Zagreb predviđen je u 17:25 sati. Cijena povratne prijevozne karte iznosi 25 kuna, dok se djeca do 6 godina voze besplatno.

Detaljan program događanja možete vidjeti na ovom linku.