U Ivanić-Gradu se mijenja lokacije za testiranje na COVID-19

Foto: Zagrebačka županija

Od petka, 29. listopada 2020. godine Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije u Ivanić-Gradu briseve pacijenata sa sumnjom na COVID-19 uzimat će na stražnjem parkiralištu SB Naftalan (križanje Vukovarske ulice i Naftalanske ulice) radnim danom od 7:30 – 9:30 sati.

Do promjene mjesta uzimanja briseva došlo je radi podizanja šatora ispod kojeg je omogućen prolazak vozila i drive in testiranje, što na prijašnjoj lokaciji, Omladinskoj 25, nije bilo moguće.

Podsjećamo, testiranja na području Zagrebačke županije moguća su na tri lokacije uz liječničku uputnicu i prethodno dogovoren termin, a uzorci se uzimaju iz auta te se obrađuju u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo.

Lokacije su:
– Ispostava Doma zdravlja Zagrebačke županije u Velikoj Gorici (Matice hrvatske 5, Velika Gorica). Brisevi se uzimaju od ponedjeljka do petka od 8:00 do 12:00 h, a prije dolaska potrebno je prethodno dogovoriti termin na 01/ 6379-717.
– Stražnje parkiralište SB Naftalan (križanje Vukovarske ulice i Naftalanske ulice, Ivanić-Grad). Bisevi se uzimaju od ponedjeljka do petka od 7:30 do 9:30 sati, uz prethodno telefonski dogovoren termin na broj 01/2883137 ili e-mail [email protected]
– Laboratorij Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije u Rakitju (Školska 2, Rakitje). Bisevi se uzimaju od ponedjeljka do petka od 8:30 do 10:30 sati, uz prethodno telefonski dogovoren termin na broj 01/3323253 ili e-mail [email protected]

Za narudžbe e-mailom potrebno je napisati prezime i ime, datum rođenja, matični broj osiguranika (MBO), kontakt broj (mobitela), razlog naručivanja i željeni termin.

Svi oni koji žele obaviti testiranje na osobni zahtjev uz plaćanje, mogu to napraviti na lokacijama u Ivanić-Gardu i Rakitju uz prethodno dogovoren termin. Cijena testiranja je 700 kn.