U POVODU DANA GRADA: U Ivanić-Gradu otvoren drvno-tehnološki poduzetnički inkubator

U POVODU DANA GRADA: U Ivanić-Gradu otvoren drvno-tehnološki poduzetnički inkubator

U prigodi Dana grada, u Ivanić-Gradu je otvoren Modularni drvno-tehnološki poduzetnički inkubator. Uloga mu je pomoći poduzetnicima početnicima. Prostire se na dvije etaže, u prizemlju su prostori za proizvodne pogone, a na katu uredski prostori.

Ima 16 zasebnih prostornih jedinica. Gradnja je financirana sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Radi se o investiciji ukupne vrijednosti 8,3 milijuna kuna, od čega je bespovratno dobiveno 99,7 posto ovoga iznosa. Simbolično, poduzetnički inkubator je otvorio potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

“Hrvatska se promijenila, zahvatila nas je ozbiljna kriza izazvana koronavirusom. Ali nije sve stalo, nisu stala ulaganja Vlade RH u jedinice lokalne samouprave. Zbog toga izražavam zadovoljstvo što naši planirani projekti idu predviđenom dinamikom“, rekao je potpredsjednik Vlade, dodavši da građani Hrvatske uskoro mogu birati između “sigurnog, održivog puta naprijed ili raznih eksperimenata”.

S gradonačelnikom Ivanić-Grada Javorom Bojanom Lešom Božinović je potpisao sporazum o sufinanciranju uređenja zgrade policijske postaje u ovome gradu. U Ivanić-Gradu je bio i ministar gospodarstva Darko Horvat, rekavši da poduzetnički inkubatori stvaraju pretpostavke da realni poduzetnički sektor dobije priliku otvarati nova radna mjesta.

U sklopu obilježavana Dana grada, s gradonačelnikom Javorom Bojanom Lešom sporazum o darovanju prometnice u vlasništvu RH u Poduzetničkoj zoni “Ivanić-Grad Jug” potpisao je ministar državne imovine Mario Banožić. Ministar je rekao da je u mandatu Vlade Andreja Plenkovića Gradu Ivanić-Gradu darovano nekretnina u vrijednosti 20 milijuna kuna.

Također, potpisan je i Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava i Ugovor o sufinanciranju projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Ivanić-Grad”. Ugovore su potpisali ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten. Projekt je vrijedan 357,8 milijuna kuna, od čega će se 65,9% troškova sufinancirati iz Kohezijskog fonda Europske unije.

Projekt predviđa gradnju i rekonstrukciju oko 75 kilometara kanalizacijske mreže na području Ivanić-Grada i Kloštra Ivanića te gradnju novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda kapaciteta 21.000 korisnika.

U ime predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića prisutne je pozdravio predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Mato Čičak, rekavši da vjeruje da će se za realizaciju infrastrukturnih projekata na području Ivanić-Grada i dalje nastaviti povlačiti sredstva iz EU fondova.

U ime Zagrebačke županije prisutnima se obratio župan Stjepan Kožić.

“Ovo što se danas događa pokazuje zajedništvo lokalne, regionalne i nacionalne razine. Prije svega u planiranju i realizaciji projekata i programa koji će poboljšati kvalitetu života i gospodarske potencijale u istočnom dijelu Zagrebačke županije. Hvala Vladi RH što skrbi za općine, gradove i županije, a time i za ukupan razvoj Republike Hrvatske“, rekao je župan.