Zašto je otkazan koncert klape Rišpet koji se 21. listopada trebao održati u Ciboni?

Foto: Screenshot Youtube

Slijedom vijesti o prebacivanju koncerta Klape Rišpet iz KC Dražen Petrović u Koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski, gradska Ustanova upravljanje sportskim objektima objavila je da sigurnosni uvjeti u KC Dražen Petrović nisu razlog promjene mjesta održavanja koncerta.

“Dvorana KC Dražen Petrović tehnički je ispravna i sigurna za korištenje, dokaz čemu je to što je prošli tjedan u dvorani održano više domaćih i međunarodnih košarkaških utakmica”, ističe se u priopćenju.

Svi najavljeni programi i događaji u KC Dražen Petrović održat će se u terminima kako je i planirano, počevši s Aura Cupom, međunarodnim natjecanjem u ritmičkoj gimnastici koje započinje danas, a broji više od 250 gimnastičarki s čak pet kontinenata. Samo tijekom ovog vikenda na tribinama KC Dražen očekuje se više tisuća gledatelja i navijača.

S obzirom na činjenicu da Domu sportova predstoji obnova, Ustanova upravljanje sportskim objektima je klubovima, korisnicima Doma sportova, nastojala osigurati zamjenske lokacije za održavanje treninga i natjecanja.

Slijedom toga, u dvorani KC Dražen Petrović u proteklom su razdoblju izvedeni radovi prilagodbe dvorane za ostale sportove koji su uključivali prilagodbu parketne podloge i uvlačenje tzv. teleskopskih tribina, obzirom da se zbog blizine tribina terenu u dvorani dosad mogla igrati isključivo košarka.

Zahvaljujući spomenutim radovima, u predstojećem će razdoblju dvorana biti na raspolaganju i ostalim sportovima, ističe se u priopćenju.

Klapa Rišpet ranije je objavila da je koncert zakazan za 21. listopada u Ciboni odgođen zbog tehničkih razloga. “Novi datum održavanja koncerta je 12. prosinca u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski s početkom u 20:00 sati, a kupljene ulaznice vrijede za novi datum”, stoji u objavi klape Rišpet.