BUDITE OPREZNI: Nakon telefonskog poziva 77-godišnjakinja ostala bez povelike svote

Ilustracija | Foto: Pixabay

Pulska policija istražuje računalnu prijevaru, kojom je 77-godišnja žena prevarena za nekoliko tisuća eura.

Naime, 77-godišnjakinja je 26. travnja u poslijepodnevnim satima zaprimila poziv nepoznatog muškarca koji se predstavio kao djelatnik banke te joj je rekao da mora promijeniti svoje dolare u eure.

Potom joj je na adresu elektroničke pošte poslao poveznicu, koju je žena otvorila, a kada je nakon pola sata pogledala na svoju mobilnu aplikaciju primijetila je kako joj s bankovnog računa nedostaje nekoliko tisuća eura.

Policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja i tragaju za počiniteljem.

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni te da ne otkrivaju bankovne i druge osobne podatke nepoznatim osobama niti da postupaju po uputama nepoznatim osoba i otvaraju nepoznate poveznice.

“Ako vas putem telefona kontaktira osoba koja se predstavlja kao djelatnik banke i traži od vas poduzimanje određenih radnji, uzmite malo vremena i recite kako ćete mu se povratno javiti. Provjerite sa svojom bankom je li informacija koju vam je rekla nepoznata osoba točna te se posavjetujte s članom obitelji ili drugom osobom od povjerenja. Isto tako, ako vam je nešto čudno i sumnjate da bi se moglo raditi o prijevari, uvijek se možete s punim povjerenjem obratiti policiji”, savjetuje Policijska uprava istarska.