ZAGREBAČKI HOLDING: Nastavlja se sanacija oštećenja na Čučerskoj cesti, sutra asfaltiranje

U Dubravi automobil upao u rupu koja se otvorila nasred ceste
Foto: FB grupa “DUBRAVA (kvart)”

Zagrebački holding objavio je da se danas nastavlja sanacija “dijela Čučerske ceste u zoni kućnog broja 159, gdje je jučer u kasnijim poslijepodnevnim satima došlo do propadanja dijela kolnika”.

Nakon promptnog djelovanja svih resornih i operativnih timova Grada i Zagrebačkog holdinga, nastavljena je i danas, a traje u kontinuitetu sve do potpunog rješavanja problema na toj lokaciji, objavio je Holding.

U objavi dalje stoji:

“Ubrzo nakon događaja isključena je opasnost od istjecanja plina, a detaljnim je pregledom terena utvrđeno kako nema oštećenja na sustavu javne vodoopskrbe i odvodnje.

Posebnim je uređajima snimljeno i okolno područje te je na starom oborinskom kanalu koji prolazi podno nogostupa, a kojega je izgradila nekadašnja Mjesna zajednica, registrirano oštećenje koje se dovodi u izravnu vezu s propadanjem ceste.

Iako se događaj nije mogao predvidjeti, u najkraćem su roku poduzete sve raspoložive mjere kako bi se saniralo puknuće, spriječila eventualna daljnja oštećenja komunalne infrastrukture, održala kontinuirana i nesmetana opskrba pitkom vodom te uspostavio cestovni promet i javni prijevoz.

Podsjetimo, autobusna linija 209 tom dionicom uobičajeno prometuje još od jutra, a u zoni radova koji i nadalje traju, vozi se tek suženim dijelom kolnika.

Svi potrebni radovi koji prethode asfaltiranju bit će, kako se očekuje, završeni večeras, a za jutro je predviđeno postavljanje novog asfaltnog sloja na samoj prometnici.”