ZAGREB SLAVI: Donosimo pregled događanja na Dan grada Zagreba

Dan grada Zagreba
Foto: Zagreb.hr

Na sam Dana grada Zagreba – u četvrtak, 31. svibnja, u Staroj gradskoj vijećnici, održat će se svečana sjednica Gradske skupštine, u Zagrebačkoj Katedrali održat će se misa koju će predvoditi talijanski kardinal Angelo Bagnasco, a nakon mise slijedi tradicionalna procesija sa Zavjetnom slikom Majke Božje od Kamenitih.

Na svečanoj sjednici Gradske skupštine će se, već tradicionalno, uručiti Nagrade grada Zagreba zaslužnim pojedincima i ustanovama. U okviru svečanosti, glumici Mirjani Bohanec Vidović bit će uručena Nagrada Zagrepčanka godine.

Također, Grad Zagreb će, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, građanima i posjetiteljima darovati kružne vožnje turističkim autobusom ZET-a. Svi zainteresirani će moći izabrati vožnju na Crvenoj ili Zelenoj liniji.

Besplatne karte za kružne vožnje turističkim “cabrio” autobusom moći će se preuzeti u TIC-u na Trgu bana Josipa Jelačića, a polasci su iz Bakačeve ulice. Broj karata je ograničen kapacitetom turističkog autobusa, dostupne su za preuzimanje od srijede, 30. svibnja 2018., od 9:00 sati pa do podjele ukupne količine raspoloživih karata.

Također, u povodu obilježavanja Dana Grada, Turistička zajednica grada Zagreba, u suradnji s partnerima, daruje svim sugrađanima i posjetiteljima besplatne razglede grada.

Podsjećamo, na Dan grada Zagreba, održat će se prigodna Smjena straže počasne satnije Kravat pukovnije, a Prljavo kazalište na stadionu u Kranjčevićevoj održat će svoj slavljenički koncert.

Svoju sezonu počinje i interaktivni razgled Tajne Griča. Za vikend kreću i brojna druga događanja kao što su: Ljeto u MSU, Zagrebački piknik u Maksimiru, #WeLoveSound, itd.