ZAGREB NIJE MEĐU PRVIH 10: Ovo su gradovi s najskupljim parkiranjem

Parkiranje u Londonu stoji gotovo 70 dolara na dan, više nego u bilo kojem drugom gradu na svijetu, pokazalo je novo istraživanje, Piše Netmobil.hr.

parkiranje-london
ParkatmyHouse.com, britanska “online parking tržnica” koja omogućava ljudima i tvrtkama da iznajme svoje prilaze ili parkirališta, sastavila je popis gradova u kojima je najskuplje parkiranje.

Među prvih deset dominiraju veliki europski gradovi, uključujući Pariz, Stockholm, Zürich i Bruxelles. Na listi su također i New York, Tokio i Sydney.

Prema rezultatima istraživanja, tipična cijena dnevnog parkiranja u Tokiju je 62 dolara, pa se ovaj japanski grad nalazi na drugom mjestu. U Stockholmu je prosječna cijena dnevnog parkinga 32 dolara, a na kraju ljestvice top 10 nalazi se Bruxelles s cijenom od 23 dolara po danu parkiranja.

Srećom za stanovnike i posjetitelje, ovi gradovi također imaju i impresivne javne prometne mreže tako da nije previše teško doći na određenu lokaciju i bez automobila.

Ipak, napominje Netmobil.hr, ni javni prevoz u ovim gradovima nije tako jeftin. Naime, sedam od 10 gradova navedenih niže dolje na grafikonu također imaju i najskuplje sustave javnog prevoza na