Apel iz Ureda gradonačelnika: Danas do 19:00 sati premjestite svoje nepropisno parkirane automobile

Parkiranje - prva zona
Foto: ZG express

Iz Ureda gradonačelnika Zagreba upućen je apel građankama i građanima da ne parkiraju svoja vozila na mjestima koja nisu za to predviđena.

U apelu stoji:

“Drage sugrađanke i dragi sugrađani,

nažalost, ponovno nas je zadesio nemilosrdni potres koji nam je vratio sjećanja na teške trenutke koje smo preživjeli u ožujku.

Ovoga puta smo u Zagrebu, na sreću, prošli bez većih posljedica. Nadam se da će tako i ostati te da ćemo, kao i uvijek, zajedno i solidarno, s mislima na svoje bližnje – na one pored nas koji trebaju našu podršku, našu snagu i energiju, iz ovih teškoća izaći čvršći s većim osjećajem bliskosti i empatije.

Nastojimo pomoći svima, naše su službe na terenu i bit će na raspolaganju dok god bude potrebe.

Međutim, molim vas drage sugrađanke i dragi sugrađani da ne parkirate svoje automobile nepropisno, odnosno na zelenim površinama, nego na označenim parkirališnim mjestima ili javnim garažama.

Ukoliko se na vašim automobilima, koji budu parkirani u skladu s propisima, u narednom razdoblju, dogodi šteta uzrokovana posljedicama potresa, Grad Zagreb će snositi troškove.

Apeliramo na sve da danas, 30. prosinca, do 19:00 sati, premjeste svoje nepropisno parkirane automobile.

Sva nepropisno parkirana vozila će, o trošku Grada, biti izmještena na označena parkirališna mjesta, a informacije o mjestu gdje je vozilo izmješteno građani mogu dobiti na e-mail adresi [email protected] ili na operativni broj Sektora za komunalno i prometno redarstvo 01/610-1566 koji je do daljnjeg dostupan od 00:00 do 24:00, a na kojem je  dostupna i usluga u vidu pružanja pomoći sugrađanima od strane  prometnih i komunalnih redara te drugih gradskih službi.

Čuvajte se, budite oprezni i odgovorni da nam ovi teški trenuci prođu što je moguće mirnije.”