Kako riješiti problem parkirališta kod bolnice u Klaićevoj?

Parkiranje - naplata parkiranja
Ilustracija | Foto: ZG express

Kada roditelji dovoze svoju bolesnu djecu u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj, tada problem parkiranja postaje prava agonija. Posljednjih 20-ak godina nudila su se brojna rješenja, davala obećanja, no još se ništa nije poduzelo, podsjeća HRT.

Vječna dilema roditelja bolesne djece – stati nasred ceste ili krenuti u nemoguću misiju traženja parkirnog mjesta. Iako je 20 parkirališnih mjesta namijenjeno pacijentima dječje bolnice, to je samo kap u moru njihova uobičajenog ritma. Mjesečno ovuda prođe i do 10.000 pacijenata, što je gotovo jednako toliko automobila.

“Roditelj s bolesnim djetetom je roditelj u panici gdje zahtijeva brzi dolazak do liječnika, brzu intervenciju davanja usluge, naravno da u tom momentu nastoji na najbolji, najbrži način riješiti svoj problem”, rekla je Neda Striber, pomoćnica ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite, Klinika za dječje bolesti Zagreb.

Problem bi riješila podzemna garaža ispod srednjoškolskog igrališta preko puta bolnice s kojom bi bila spojena pothodnikom. Projekt koji se obećava već desetljećima i ostao je samo na obećanju.

“Više od 20 godina postoji taj plan, program koji su nam jednom i prezentirali , koji nam je izgledao u tom momentu vrlo izvjestan i moguće rješenje, ali evo do danas ga nismo dočekali”, dodala je Striber.

“Ta garaža, ja ne vidim nikakav problem da ne bude realizirana, jer ona se nalazi izvan zone zabrane izgradnje novih javnih garaža koji je definiran GUP-om, ona se nalazi na obolu te zone zabrane, tako da se može izgraditi i mislim i rekao sam više puta kao gradski zastupnik da bi to bilo primjereno”, rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

No pravo bi rješenje bila izgradnja nove nacionalne dječje bolnice koja se ne bi nalazila u središtu grada, zaključuje HRT.