Zagreb napokon dobio gimnastičku dvoranu, na otvorenju više od 50 zagrebačkih sportaša

Zagreb napokon dobio gimnastičku dvoranu, na otvorenju više od 50 zagrebačkih sportaša

Dvorana ima poseban podij za treniranje ritmičke gimnastike, a svaka sprava za sportsku gimnastiku ima jamu tako da će rizik od ozljeda biti smanjen na nulu

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u društvu brojnih zagrebačkih gimnastičara predvođenih Tinom Srbićem i Marijom Možnikom u četvrtak popodne svečano je prerezao vrpcu i otvorio gimnastičku dvoranu u Sportskom centru Lučko čime je hrvatska metropola dobila novu gimnastičku dvoranu na koju je čekala gotovo stoljeće i pol.

Svečano otvaranje dvorane započelo je simboličnim demonstracijama vježbi na spravama pa je tako na samom početku Petra Ribarić odradila vježbe ritmičke gimnastike, Tina Zelčić je izvela prigodnu žensku gimnastičku vježbu na parteru dok je najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić, svježe ovjenčan zlatom na Svjetskom kupu u Dohi, pred okupljenim uzvanicima i novinarima izveo vježbu na preči.

Zagreb napokon dobio gimnastičku dvoranu, na otvorenju više od 50 zagrebačkih sportaša

“Svi prijatelji gimnastike i sportaši znaju kako su uvjeti itekako važni za vrhunske rezultate i zato veliko hvala gospodinu Milanu Bandiću, gradonačelniku Zagreba, koji je ispunio svoje obećanje te je zagrebačkim gimnastičarima nakon više desetljeća čekanja osigurao ovakvu dvoranu s vrhuhnskim uvjetima za treninge i najsuvremenijim spravama za vježbanje”, rekao je na samom početku svečanosti predsjednik Zagrebačkog gimnastičkog saveza Neven Jerkić.

“U jednoj prekrasnoj europskoj metropoli je nedostajao ovakav centar. Imali smo trenere koji su imali znanje i želju, imali smo talentirane gimnastičare ali nam je nedostajao upravo ovakav centar. Mislio sam da se ovo neće nikada dogoditi i zato sam zahvalan što je nakon dugog niza godina naš gradonačelnik prepoznao da metropola ne može biti metropola ako nema ovakav centar. Ja se, nažalost, više neću pripremati za natjecanja ali ovo je zalog za neke nove klince, za neke nove generacije”, istaknuo je Marijo Možnik, osvajač prve pojedinačne medalje na SP-u u gimnastici za Hrvatsku.

“Nisam se baš pripremao da puno govorim jer sam mislio sam da ću samo vježbati. Ali mogu reći da kad sam prije toliko godina krenuo treniraiti nisam mogao niti očekivati jednu ovakvu dvoranu i zato sam presretan. Nadam se da će se u ovom centru razviti se puno novih sportaša koji će osvojiti još hrpu medalja”, zadovoljmp je komentirao Tin Srbić uoči Europskog prvenstva koje 10. travnja počinje u Poljskoj.

Nakon govora naših proslavljenih gimnastičara i predsjednika Zagrebačkog gimnastičkog saveza okupljenima se obratio i gradonačelnik Milan Bandić.

“Marijo i Tin su najzaslužniji za ovaj centar. Sve što imam reći je hvala obojici jer da nije bilo vas i vaših rezultata mi danas ovdje ne bi bili”, izjavio je gradonačelnik nakon čega je svečano prerezao vrpcu.

Pored njih svečano otvaranje svojim su dolaskom uveličali predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade Milan Pavelić, glavni tajnik Sportskog saveza Grada Zagreba Zdenko Antunović, ravnatelj ustanove Upravljanje sportskim objektima pod čijim se ravnanjem nalazi gimnastički centar Marinko Tomić, te brojni zagrebački sportaši poput Željka Mavrovića, nekolicine igrača Cibone, braća Valent i Martin Sinković, Neven i Nenad Žugaj, Mateja Matošević, Josip Glasnović, odbojkaši Dinka Kulić i Matija Sabljak i dr.

Inače, površina dvorane namijenjene zagrebačkim klubovima sportske i ritmičke gimnastike iznosi 1200 m² dok je kapacitet gledališta 120 sjedećih mjesta uz mogućnost dodavanja još 300 mjesta na montažnim tribinama. Ono što je najavažnije svakako su nove vrhunske sprave nabavljene za dvoranu budući da se na istima održavaju sva velika europska i svjetska natjecanja.