Obnovljena sportska dvorana OŠ Otok! Grad u školske sportske dvorane ulaže 20 milijuna eura

Obnovljena sportska dvorana OŠ Otok
Foto: Grad Zagreb

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, posjetio je danas Osnovnu školu Otok u Zagrebu, kako bi obišao novouređene sportske dvorane u školi. U obilasku su mu se pridružili i zamjenici gradonačelnika, Danijela Dolenec i Luka Korlaet.

“Cilj nam je značajno unaprijediti sustav sporta, sportsku infrastrukturu, te školski i amaterski sport. Upravo zato, veliki fokus stavili smo na izgradnju, dogradnju i sanaciju školskih sportskih dvorana, kojih je u ovom mandatu realizirano već deset, a ove godine radimo još četiri. Ukupno ćemo za 14 školskih sportskih dvorana u ovom mandatu iz proračuna izdvojiti oko 20 milijuna eura”, rekao je gradonačelnik Tomašević.

Obnovljena sportska dvorana OŠ Otok
Foto: Grad Zagreb

Radi se o dogradnji dvorana OŠ Dragutina Domjanića, OŠ Ante Kovačića i OŠ Ksavera Šandora Gjalskoga, obnovi dvorana OŠ Voltino, OŠ Brestje, OŠ Frana Krste Frankopana, OŠ Lovre plemenitog Matačića i OŠ Petra Zrinskog, OŠ Otok i OŠ Mladost. Uz to, trenutno su u tijeku radovi na sanaciji dvorane OŠ Kajzerica te Strojarske tehničke škole Fausta Vrančića, a do kraja ove godine započet ćemo i s radovima na sanaciji dvorane OŠ Ive Andrića te OŠ Sesvetski Kraljevec.

Gradonačelnik je istaknuo i da uskoro kreće obnova Doma sportova, izgradnja bazena u Španskom, uređenje ŠRC Luka, izgradnja nove žičare crvenog spusta, rekonstrukcija Kranjčevićeve, a usporedno s njom i realizacija novog maksimirskog stadiona.

“Školski sport izuzetno je važan za razvoj djece i mladih, stoga osim infrastrukture ulažemo i u klubove i saveze. Rebalansom ćemo ovaj mjesec povećati proračun za Program javnih potreba u sportu s 20 na 25 milijuna eura, povećali smo sredstva za plaće trenera, u svibnju smo raspisali natječaj za sufinanciranje vrhunskog sporta u kojem smo utrostručili sredstva u odnosu na prošlu godinu, a po prvi put krećemo i sa sportskim pilot projektima koje će sportski savezi provoditi s učenicima i učenicama u školama”, istaknula je zamjenica Danijela Dolenec.

Uz to, Grad Zagreb pokrenuo je kampanju “Sport za sve = zdravlje za sve” kojom građane želimo osvijestiti o važnosti redovite tjelovježbe, sporta i rekreacije i dovesti organizirane sportske i rekreativne aktivnosti u svaki zagrebački kvart.

“Što se tiče projekta u OŠ Otok, on je izveden po najsuvremenijim standardima arhitektonske struke i uključuje kompletno uređenje dvije sportske dvorane, velike i male, četiriju svlačionica i sanitarnih čvorova. Ukupna vrijednost projekta je nešto više od 450.000 eura. Povrh toga, usporedno s ovim radovima izvedeni su radovi kompletnog uređenja sportske dvorane OŠ Mladost, vrijednosti nešto manje od 200 tisuća eura”, dodao je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet.

Zamjenik je podsjetio da je prošlog tjedna objavljen i javni urbanističko-arhitektonski natječaj za novi dječji vrtić u istom naselju Sloboština. Svi detalji natječaja nalaze se na mrežnim stranicama Grada.