Grad Zagreb za 4,5 milijuna eura kupio gimnastičku dvoranu u Lučkom

Foto: Grad Zagreb

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i zamjenici gradonačelnika Danijela Dolenec i Luka Korlaet predstavili su danas gimnastičku dvoranu Lučko, novi sportski prostor u vlasništvu Grada Zagreba sa svim sadržajima potrebnim za treninge i natjecanja.

“Ovo je povijesni trenutak za zagrebačku i hrvatsku gimnastiku jer nakon 150 godina Grad Zagreb stječe gimnastičku dvoranu na 19.000 m2, opremljenu po najvišim standardima”, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

On je zajedno s proslavljenim hrvatskim gimnastičarima, Marijom Možnikom i Tinom Srbićem, predstavio dvoranu u kojoj će se gimnastika nastaviti razvijati u vrhunskim uvjetima. 

“Nama je trebalo ovakvo dugoročno rješenje kako bi sadašnje i buduće generacije gimnastičara imale sigurne uvjete za treniranje”, rekao je naš proslavljeni gimnastičar i predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Mario Možnik.

“Ovo je jedina prava gimnastička dvorana u Zagrebu i zato posebno hvala Gradu Zagrebu”, dodao je najtrofejniji hrvatski i zagrebački gimnastičar Tin Srbić.  

Dvorana je od 2018. godine bila u privatnom vlasništvu odnosno zakupu Grada Zagreba, za što je dosad isplaćeno gotovo 2 milijuna eura, tako da je isplativost investicije desetak godina.

Zbog toga je Grad odlučio kupiti dvoranu za samo 4,5 milijuna eura, kako bi se trajno osigurao prostor za zagrebačku i hrvatsku gimnastiku. Radi se o jednoj u nizu investicija u sportske objekte Grada Zagreba kroz program kapitalnih ulaganja, investicijsko ulaganje i ulaganja kroz Ustanovu za upravljanje sportskim objektima, itiče se u priopćenju Grada Zagreba. 

“Velikim koracima idemo naprijed da nadoknadimo desetljeća zanemarivanja u zagrebačku sportsku infrastrukturu”, zaključio je gradonačelnik Tomašević.

Kompleks ispunjava sve sportske kriterije za vrhunsku gimnastiku i popratne sportove kao što su nogomet i rekreacija, a osigurano je i parkiralište te ugostiteljski i poslovni objekti.

Nova gimnastička dvorana je opremljena za trening, pripremu i organizaciju gimnastičkih natjecanja sa zaletnom stazom za preskok, prostorom za smještaj kompleta sprava, gimnastičkom jamom za set sprava bez konja i partera nad gimnastičkom jamom sa spužvama, trampolinom uz jamu, akrobatskom i trampolin stazom te prostorom za ritmičku gimnastiku s tepihom.