ZA MALE I VELIKE: Muzej vlakića Zagreb od subote u advenstkom ruhu i s puno blagdanskih sadržaja [FOTO]

ZA MALE I VELIKE: Muzej vlakića Zagreb od subote u advenstkom ruhu i s puno blagdanskih sadržaja [FOTO]
Foto: Press

Muzej vlakića, koji sadržava ujedno i petu najveću maketu željeznice Europe, jedan je od najposjećenijih sadržaja Adventa u Zagrebu, u kojemu sudjelujemo petu godinu za redom.

“Za ovogodišnji najljepši adventski sajam u Europi pripremili smo iznimno puno zanimljivih blagdanskih sadržaja, za male i velike posjetitelje”, poručuju iz Muzej vlakića Zagreb.

Foto: Press

Ovaj zanimljivi muzej, plod rada poduzetnika i inovatora Antuna Urbića Backa, u povodu ovogodišnjeg početka Adventa u Zagrebu 30. studenoga 2019. otvara svoja vrata kao jedan od najprepoznatljivijih turističkih sadržaja ovog dijela Starog kontinenta i najljepšeg adventskog sajma u Europi.

Peto po redu sudjelovanje Muzeja vlakića u projektu Advent u Zagrebu, od ove godine s obiljem novih sadržaja te na više izlagačkog prostora, s brojnim iznenađenjima za male i velike ljubitelje vlakova i Božićne bajke na mini tračnicama, iznova se odvija u partnerstvu i uz potporu Turističke zajednice Grada Zagreba.

Backo Mini Express
Foto: Press

“Od 30. studenoga ove godine Muzej vlakića – koji je ujedno i peta najveća maketa Europe pripremio je za Advent u Zagrebu obilje adventskih turističkih rariteta – Muzejom će voziti više nego ikada do sada kompozicija vlakova, njih čak 150. Potrudili smo se proširiti naš prostor u odnosu na prošlogodišnji Advent tako da ćemo imati više od 1.500 tračnica na više od 350 četvornih metara prostora. Od sadržaja koje smo premijerno pripremili svakako je postavljeno „srce Zagreba“ – znači sami centar glavnog hrvatskog grada u umanjenom prikazu i to za vrijeme Adventa odnosno najljepšeg božićnog sajma u Europi, sa svim svojim sadržajima, a na maketi ćemo održavati i FIS utrku koju vozi i naša Janica Kostelić”,  najavio je Antun Urbić Backo, idejni začetnik i vlasnik projekta pete najveće makete Europe.

ZA MALE I VELIKE: Muzej vlakića Zagreb od subote u advenstkom ruhu i s puno blagdanskih sadržaja [FOTO]
Foto: Press

Ovog Adventa maketom se kreću, uz vlakove, obilje mini automobila, autobusa, kamiona, ali i pješaka koje pokreće indukcijska struja, što imaju samo još dvije makete u Europi. Cijeli sadržaj makete ukomponiran je vizualno i zvukovno u blagdansku dekoraciju, ozračje i sadržaje kako i dolikuje Adventu.

Najpopularniji sadržaj na maketi su Sljemenska skijaška staza, sa snijegom, skijašima, borderima, pratećim službama koje rade na održavanju staze, ali i ono što Sljemenu već dugo nedostaje – žičarom.

ZA MALE I VELIKE: Muzej vlakića Zagreb od subote u advenstkom ruhu i s puno blagdanskih sadržaja [FOTO]
Foto: Press

“Tu je naravno vrlo popularno svim posjetiteljima Muzeja vlakića i naše mini – klizalište na Tomislavovom trgu koje je ove godine prošireno s brojnim sadržajima te ozračjem Adventa. Kao i prošle godine i ove smo sezone na klizalište „doveli“ brojne klizače, ali i promatrače. Maketa je ove godine bogatija i za poseban lift koji vozi vlakove s jedne etaže makete na drugu čime smo povezali dvije razine našeg izlagačkog prostora bez problema u prometu”, pojasnio je maketar Antun Urbić Backo.

Božićna bajka u Muzeju vlakića posebne sadržaje nudi i za malene posjetitelje, koji će moći samostalno voziti vlakove i njima upravljati na dvije posebno postavljene sadržajne cjeline.

“Također za naše najmlađe iznad tri godine starosti pripremili smo modele maketa koje mogu kupiti i sami slagati kod kuće, prema vlastitim inovacijama, mašti i volji, a uz puno ljubavi za mini vlakove”, najavio je maketar Antun Urbić Backo.

Muzej vlakića nalazi se u Gundulićevoj 4, od ponedjeljka do petka otvoren je od 12:00 do 21:00, a subotu i nedjelju od 10 do 21 sat.