BAJKOVITA VOŽNJA ZA NAJMLAĐE: Veseli božićni tramvaj ponovno vozi zagrebačkim ulicama

Od subote vozi Veseli božićni tramvaj, ali to je samo dio ZET-ove ponude tijekom Adventa u Zagrebu
Foto: Ivan Šabić

Zagrebački električni tramvaj i ove će godine dodatno obogatiti adventsku ponudu Zagreba jedinstvenim vožnjama za naše najmlađe sugrađane.

Kako bi se osigurao pravi doživljaj zimske bajke, u promet se ponovno uključuje Veseli božićni tramvaj koji će pronositi blagdanski duh našim gradom. Jedinstvena je to priredba koja uključuje vožnju turističkim tramvajem iz 1924. godine u trajanju od pola sata, uz prigodan igrokaz s Djedom Božićnjakom, a osigurana je i podjela slatkiša našim najmlađim sugrađanima i posjetiteljima.

Veseli božićni tramvaj bit će u prometu od nedjelje, 3. prosinca, do nedjelje, 7. siječnja. U navedenom razdoblju, tramvaj će voziti svakih pola sata i to od ponedjeljka do četvrtka od 16 do 19 sati, petkom od 12 do 16 sati, a subotom i nedjeljom od 10 do 16 sati.

Tramvaj će polaziti s ugla Praške ulice i Trga bana Josipa Jelačića, gdje će biti i kućica za prodaju karata, a vozit će trasom od Trga bana Josipa Jelačića, Ilicom do Ulice Republike Austrije, Jukićevom i Mihanovićevom preko Zrinjevca natrag do polazne stanice. Cijena karte iznosi 5 eura.