Od subote vozi Veseli božićni tramvaj, ali to je samo dio ZET-ove ponude tijekom Adventa u Zagrebu

Od subote vozi Veseli božićni tramvaj, ali to je samo dio ZET-ove ponude tijekom Adventa u Zagrebu

Grad Zagreb već je godinama prepoznatljiva adventska destinacija, a raznolik i bogat program događanja i ove će godine privući Zagrepčane i brojne goste. Svoj doprinos dat će i Zagrebački električni tramvaj.

Kako bi se osigurao pravi doživljaj zimske bajke, u promet će se od subote, 30. studenoga uključiti Veseli božićni tramvaj koji će polaziti s ugla Praške i Trga bana Josipa Jelačića i voziti užim gradskim središtem.

Jedinstvena je to priredba koja uključuje vožnju turističkim tramvajem iz 1924. godine u trajanju od pola sata, uz prigodan program i igrokaz Djeda Božićnjaka i vilenjaka, a osigurana je i podjela poklona našim najmlađim sugrađanima i posjetiteljima. Cijena karte iznosi 25 kuna.

Za najmlađe, subotom i nedjeljom, od 10 do 16.40 sati, u prometu će biti prigodno ukrašen turistički vlakić. Početno stajalište vlakića bit će na Trgu bana Josipa Jelačića, a prijevoz vlakićem je besplatan.

Zbog očekivano velike posjećenosti, prepoznatljivi simbol grada, zagrebačka Uspinjača, povezivat će Donji Grad sa Gornjim, svakodnevno do ponoći.

Ponuda Zagrebačkog električnog tramvaja bit će i ove godine dodatno obogaćena turističkim, ekološki prihvatljivim vožnjama i to specijaliziranim elektro vozilima.

Vozila prometuju kružnom trasom na dvije linije, liniji 300 koja polazi iz Bakačeve ulice i obilazi znamenitosti Donjega grada te liniji 350 koja polazi s Katarininog trga i obilazi znamenitosti Gornjega grada. Karte su dostupne kod vozača, a cijena iznosi 10 kuna.

Svoja vrata će za posjetitelje tijekom Adventa otvoriti i Vila Prekrižje, koja se danas koristi za protokolarne potrebe i raznovrsne radne aktivnosti Ureda predsjednice RH.

ZET će uspostaviti izvanrednu autobusnu liniju koja će prometovati trasom Kaptol – Cmrok – Gornje Prekrižje, petkom i subotom od 15.25 do 20.40 sati s polascima svakih 20 minuta, bez usputnih zaustavljanja.

Zbog uspostave izvanredne linije, od 30. studenoga do 21. prosinca bit će izmijenjen subotnji vozni red autobusne linije 101 (Britanski trg – Gornje Prekrižje).