VELIKA GORICA SLAVI SVOJ DAN: Besplatno klizanje, plivanje, parkiranje i koncert Petra Graše

Foto: Grad Velika Gorica

Dan Grada Velike Gorice i blagdan svete Lucije, njezine zaštitnice, obilježava se 13. prosinca brojnim događanjima.

“U utorak, na sam rođendan našega grada očekuju nas brojna besplatna događanja. Tijekom cijelog dana Velikogoričani mogu besplatno koristiti gradski bazen, a oni željni klizanja to mogu učiniti besplatno od 16 do 22 sata. Za parkiranje ne treba brinuti, jer je Zaključkom gradonačelnika, taj dan osigurano parkiranje bez plaćanja”, objavljeno je na službenoj stranici Grada Velika Gorica.

U Muzeju Turopolja, koji radi do 20 sati navečer mogu se pogledati dvije izložbe, stalni postav i izložba Svije(s)t baštine, a odvijaju se i kreativne radionice od 10 do 16 sati i pričaonica s početkom u 18 sati.

I Gradska knjižnica pridružila se proslavi na način da sve one koji zbog velikog kašnjenja ne vraćaju knjige, taj dan iste vrate uz jedinstvenu cijenu od najviše 50 kuna i tako ponovno postanu redovni korisnici knjižnice.

Navečer od 20 sati u Kinu Gorica nudi se besplatna projekcija popularnog filma Top Gun.
Vrhunac proslave bit će veliki koncert Petra Graše koji na Trgu Stjepana Radića počinje u 18 sati uz veliki rođendanski vatromet.

“Vjerujem da će svatko pronaći nešto za sebe. Ne zaboravimo ni naš čarobni advent u parku plemenite općine turopoljske gdje vas očekuju brojni sadržaji, obrtnički sajam, bogata gastro ponuda i besplatno klizanje. Dragi sugrađani čestitam vam dan našega grada. Neka nas štiti i čuva naša zaštitnica sveta Lucija”, poručio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.