Za adventsko kićenje Zagreba 6,5 milijuna kuna

adventNajveći bor i ove će godine za Advent biti postavljen na Trgu bana Jelačića, biti će visine između 15 i 17 metara, dok će ostali biti do 12 metara. Borove će dobiti i svih 17 gradskih četvrti, piše Večernji list.

Bor će se postaviti i na Bundeku, a osim živih, bit će i umjetnih borova. Oni će biti postavljeni na Podsusedskom trgu, terminalima Dubec, Črnomerec, Borongaj, Savski most, u parkovima u Nehajskoj na Trešnjevci, te parku ispred crkve u Sigetu, a njime će biti ukrašen i poligon ispred Oktogona u Dugavama. Umjetne borove i ostali električni nakit diljem grada postavit će tvrtka Elicom koja je s poslom već krenula.

Neke su ulice u centru grada već okićene, a još će se okititi Manduševac s adventskim vijencem te stupovi javne rasvjete na Trgu bana Jelačića. Ukrasit će se i Bakačeva te druge ulice u centru grada, Frankopanska do Prilaza Gjure Deželića, Gundulićeva do Hebrangove, Teslina, Vlaška do Kvatrića, Masarykova, Radićeva, Tomićeva, Tkalčićeva i druge.

Okitit će se i park Zrinjevac te glazbeni paviljon s kojeg će tijekom Adventa odzvanjati glazba. Sav posao, kazali su iz gradske Uprave, bit će obavljen do 1. prosinca kako bi Zagrepčani, ali i gosti mogli uživati u adventskom programu.

Posao kićenja ulica i trgova Grad će platiti Zrinjevcu i Elicomu ukupno 6,5 milijuna kuna. U odnosu na prošlu godinu, trošak je smanjen za 340.000 kuna, što je nedavno najavio i gradonačelnik.