Adventski festival na najljepšoj zagrebačkoj terasi: Veliki chefovi kuhaju za Male zmajeve

Foto: Sandro Sklepić

FOOLING AROUND: Sparkling Edition adventski je festival koji na najljepšoj zagrebačkoj terasi, Oleander terasi hotela Esplanade, na jednom mjestu okuplja veliku sedmorku.

Gastro kreacije ove sjajne adventske lokacije na kojoj se nazdravlja najboljim domaćim i stranim pjenušcima, potpisuje šest najpoznatijih domaćih chefova i jedna chefica. Ana Grgić Tomić, Deni Srdoč, Mario Mandarić, Matija Bogdan & Marko Palfi, Vid Nikolić i Mate Janković kreirali su street style verzije jela kojima se posjetitelji ovog festivala mogu počastiti do kraja mjeseca.

U svoj prepun prosinački kalendar, ovi sjajni chefovi su upisali i vrijeme koje će izdvojiti kako bi, kuhajući uživo pred posjetiteljima, podržali rad udruge Mali zmaj. Darovat će svoje vrijeme i ono najbolje od sebe, svoju kulinarsku vještinu, kako bi pripremili jela čijom će prodajom prikupiti sredstva za free store Udruge u koji svi korisnici imaju pravo doći i prema uvjetima udruge odabrati namirnice koje su im potrebne. Namirnice za svaki od termina održavanja humanitarnih kulinarskih performansa osigurat će METRO koji je u javnosti već prepoznat kao tvrtka koja podrškom humanitarnim aktivnostima želi ostaviti dobar trag u društvu.

U pripremanju jela chefovima će pomoći po dvoje djece iz udruge “Mali zmaj”. Misija ove udruge jest pomoć i poboljšanje kvalitete života djece koja žive u obiteljima slabijeg imovinskog statusa, sigurnim kućama i institucijama.

Građani Zagreba i svi gosti koji dolaze u grad doživjeti ga u ovom posebnom blagdanskom ozračju, pozvani su doći i kupnjom jela podržati ovu humanitarnu gastro priču kojom se želi poručiti „Neka nitko ovog Božića ne bude zaboravljen“.

FOOLING AROUND: Sparkling Edition otvoren je radnim danom od 12 do 23, a vikendom od 11 do 23 sata.

Svaki dan su za dobru vibru zaduženi DJ-i, a srijedom se održavaju koncerti. 15. prosinca na rasporedu je koncert Dino Dvornik Tribute banda, 20. prosinca nastupa Abba Real Tribute band, a 27. prosinca sviraju Robert Mareković i Swingers band.