U srijedu treće izdanje Zagreb Guitar Showa

Priča o Zagreb Guitar Showu počinje prvim gitarističkim natjecanjem održanim 2010. godine, kada je u finalu održanom u Boogaloou pobjedio Ivan Ivanković, danas gitarista pratećeg benda MP Thompsona. Iste godine uslijedilo je i natjecanje basista – Bassmaster.

3-zagreb-guitar
Već slijedeće su godine natjecanja povezana pod zajednički naziv Zagreb Guitar Show, a natjecanjima instrumentalista dodan je i Dvoboj bubnjara.
U programima ZGS-a do sada su sudjelovali mnogi domaći i strani glazbenici. Od stranih gostiju ZGS su posjetili Phil Hilborne, Guthrie Govan, Hedras Ramos, Vincenzo Maurogiovanni, Marco Minnemann, Bryan Beller i Reggie Washington.
Treće izdanje Zagreb Guitar Showa održat će se u srijedu, 27.11., na rođendan velikog JImi Hendrixa, u zagrebačkom Vintage Industrial Baru. Ulaz je slobodan.

Sudionici:

Zele Lipovača
Virtuoz na gitari, idejni tvorac i utemeljitelj legendarnih “Divljih jagoda” Zele Lipovača ostati će zauvijek zapamćen kao prvi hard rock gitaristički heroj na području bivše države.

Retro Guru
Retro Guru zagrebački je blues rock trio glazbeno predvođen jednim od najcjenjenijih gitarista Hrvatske i zemalja bivše države, Vedranom Božićem, koji je sa svojim sastavom „ Whils of fire“ dijelio pozornicu zajedno sa Jimi Hendrixom, a sa grupom Time ostavio neizbrisiv pečat na ovim prostorima. Bas gitaru svira Tomas Krkač, osnivač nekad kultne zagrebačke grupe „Nirvana“, a kasnije se kroz grupe Rock Masters i Telefon Blues Band, potvrdio kao izvanredan rock bas gitarista. Za bubnjevima je Adonis Dokuzović član originalne postave Divljih Jagoda.

Vulkan
Zlatan Ćehić Ćeha (ex Divlje Jagode), Mario Zidar (Prljavo Kazalište) i Robert Jurčec Muha (Rockheads) udružili su ideje i veliko glazbeno iskustvo stečeno sviranjem s brojnim glazbenicima i u popularnim grupama. Kako sami kažu, prije svega ih veže veže prijateljstvo i potreba za zajedničkim autorskim radom.

Ferzzo & Melodic Trip
Ferzzo & Melodic Trip su power rock trio koji izvodi uglavnom svoje pjesme i poneku obradu. Objedinio ih je rad na samostalnom albumu, slični glazbeni afiniteti i patološka glad za rock’n’roll-om. Dani i dani ružione po tamnim garažama iznjedrili su tri luđaka gladna svirke. Uzori iz osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća jako se osjećaju u glazbi koju izvode.

Sheitans feat. Vlado Soljačić – Sojka (Opća opasnost)
Za ovu će priliku odlični solo gitarista Sheitansa, Nenad Dujmić, podijeliti sola sa Vladom Soljačićem – Sojkom, gitaristom jednog od naših najpoznatijih bendova – Opće Opasnosti.

The Dreams
Slovenski The Dreams – The Allman Brothers Tribute Band nastupili su prvi puta u hrvatskoj početkom prošle godine u zagrebačkom klubu Hard Place, a ove su godine nastupili na osmom izdanju SugarCube Blues festivala u Županji.
Novo ukazanje biti će na pozornici Vintage Industrial Bara na ovogodišnjem Zagreb Guitar Showu.

Country Strike
Country Strike čine mladi glazbenici koji su već stekli bogato iskustvo kroz različite bendove i glazbene žanrove. Vodi ih želja za podizanjem popularnosti Country scene u Hrvatskoj i regiji.