Vozio Ilicom i napravio niz prekršaja, Prekršajni sud ga kaznio s 42.300 kuna!

Policija
Ilustracija | Foto: PU zagrebačka

Zagrebačka policija izvijestila je o nekoliko slučajeva drastičnog kršenja prometnih propisa i kaznama koje su prekršiteljima izrečene.

Tako je policija u subotu, 12. rujna, zaustavila 56-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom marke Renault zagrebačkih registarskih oznaka Ilica u smjeru zapada, a prilikom vožnje koristio je mobilni uređaj i nije bio vezan sigurnosnim pojasom.

Daljnjim provjerama utvrđeno je da kod sebe nema važeću vozačku dozvolu, da upravlja vozilom iako mu je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije kao i pod utjecajem alkohola (2,01 g/kg).

Nesavjesni vozač je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otriježnjenja nakon čega je uhićen i doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Sudac mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 42.300 kuna, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

U nedjelju, 13. rujna 2020 godine u 20 sati, policijski službenici su zaustavili 25-godišnjeg vozača u Ulici Klin kod raskrižja s Motovunskom ulicom kako upravlja automobilom koprivničkih registarskih oznaka te utvrdili da je počinio više prekršaja – upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita, a automobil je bio neregistriran.

Vozač je uhićen i smješten u posebnu prostoriju na noćni odmor do uredovnog radnog vremena Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu.

Na Sudu mu je izrečena presuda kojom je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 22.200 kuna.

U srijedu, 9. rujna oko 19.30 sati 49-godišnjak je upravljao motociklom marke Piaggio zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Horvaćanske ulice u smjeru istoka. Obavljenom kontrolom utvrđeno je da upravlja motociklom iako mu je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilima A2 kategorije kao i da upravlja vozilom A2 kategorije koja nije upisana u vozačku dozvolu.

Vozač je alkotestiran te mu je tom prilikom utvrđena koncentracija alkohola od 1.79 g/kg alkohola u organizmu. Vozač je uhićen i doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je sutkinja odredila zadržavanje.