Vozač uhićen i kažnjen novčanom kaznom od 4.010 eura. Policija objavila kakve je sve prekršaje počinio

Foto: MUP

Jedan 50-godišnji vozač, kojeg je policija zatekla za upravljačem neregistriranog vozila, bez važeće vozačke dozvole i s velikom količinom alkohola u krvi, kažnjen je novčanom kaznom od 4.010 eura i zabranom upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od deset mjeseci.

“U četvrtak, 28. ožujka 2024. oko 9.15 sati u Zagrebu, Konjšćinska ulica, 50-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Dubrava u smjeru zapada. Dolaskom do raskrižja s Konjšćinskom ulicom iz trake s obaveznim smjerom ravno skrenuo je u Konjšćinsku ulicu iako je jednosmjerna te se kretao u zabranjenom smjeru. Nakon zaustavljanja, provedenim nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas na način kako je to odredio proizvođač sigurnosnog pojasa, upravlja vozilom kojem je isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana te u vrijeme dok mu je Rješenjem oduzeta vozačka dozvola za vrijeme dok se ne podvrgne nadzornom zdravstvenom pregledu na koji je upućen. Provedenim alkotestiranjem utvrđeno je da u organizmu imao alkohola 2,45 g/kg”, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otrježnjenja nakon čega je sljedećeg dana, doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je izrečena ukupna novčana kazna u iznosu 4.010 eura i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od deset mjeseci.