Noćno okupljanje vozača na parkiralištu privuklo pažnju policije, dva su prekršajno kažnjena

Foto: PU zagrebačka

Tijekom ovog vikenda policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, s ciljem povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja najtežih prometnih prekršaja, provode pojačani nadzor vozača motocikala i osobnih automobila koji grubo krše prometne propise.

Jučer, 12. travnja u večernjim satima, pojačanim postupanjem i obilaskom više lokacija, policijski su službenici oko 22 sata uočili više desetaka vozača motocikala i osobnih automobila koji su se svojim vozilima okupili na parkirališnom prostoru uz južni kolnik Slavonske avenije (kod robnih terminala), priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Naime, ističe PU zagrebačka, nerijetko tijekom ovakvih okupljanja vozači svojim ponašanjem i načinom vožnje remete javni red i mir te grubo krše prometne i druge propise, što ponekad dovodi i do najtežih posljedica.

Upravo s ciljem sprječavanja prekršaja i neželjenih posljedica, policijski su službenici obavili provjeru identiteta prisutnih osoba te obavili nadzor ukupno 75 vozila i vozača, pri čemu su dva vozača prekršajno sankcionirana (neisticanje ili nepropisno isticanje registarskih pločica te proklizavanje vozilom).

“Koristimo priliku još jednom vozače i sve druge sudionike u prometu da poštuju zakonske propise dok će zagrebačka policija nastaviti provoditi aktivnosti, uključujući i akcije pojačanog nadzora u prometu, kako bi građanima osigurala poštivanje javnog reda i mira te sigurnost u prometu, uz inzistiranje na prometnoj kulturi svih sudionika u prometu”, stoji u priopćenju.