VIDEO: Radnici Čistoća prazne različite kontejnere u isti kamion, gradska tvrtka dala objašnjenje

VIDEO: Radnici Čistoća prazne različite kontejnere u isti kamion, gradska tvrtka dala objašnjenje
Foto: Screenshot Facebook

Frane Čirko, osnivač opskurne desničarske stranke Generacija obnove, napao je gradsku vlast i Čistoću. Na Facebooku je objavio snimku na kojoj navodno zagrebačka Čistoća ne razdvaja otpad, nego sadržaj iz različitih kontejnera stavlja u jedan kamion.

“Evo kako izgleda zelena politika nove zagrebačke vlasti – u praksi. Ti doma odvajaš ljuske jajeta od prljavih plastičnih vrećica, odljepljuješ selotejp s kartonskih kutija, vadiš čepove sa staklenih boca, a onda ti nova zagrebačka vlast sve to baci u jedan kontejner”, napisao je Čirko ispod video snimke.

“Ova snimka je snimljena na Španskom. No, kako vidim i doznajem od drugih, ovo je doslovno postalo pravilo prikupljanja otpada po cijelome gradu. Tako da se ovdje ne radi o ‘nestašluku’ pojedinih komunalaca. Očito možemosima ni pola godine nije dovoljno za načuđavanje ‘teškoj financijskoj situaciji koja ih je snašla’, pa da konačno počnu raditi i ostvarivati “kratkoročne ciljeve” iz svoga predizbornoga programa”, dodao je.

Video koji se širi društvenim mrežama komentirali su iz Čistoće Zagrebačkog holdinga.

“Pražnjenje spremnika za odvojeno skupljanje otpada strogo je definirano jasnim pravilima i regulativama u poslovnim procesima Zagrebačkog holdinga, podružnice Čistoća, kojih su se djelatnici u obvezi pridržavati. Nastavno na snimku koja je objavljena na društvenim mrežama, sam spremnik i pristup do spremnika za plastiku na navedenoj lokaciji bio je zatrpan vrećicama s plastičnim otpadom”, kazali su za Index iz Čistoće.

“Naši djelatnici, pridržavajući se pravila pražnjenja spremnika putem automata na vozilu, iskoristili su obližnji prazan spremnik za biootpad za lakši utovar plastične i metalne ambalaže koju su prikupili oko spremnika za plastiku. Naglašavamo, nema riječi o miješanju različitih frakcija otpada, a svu odvojeno prikupljenu plastičnu i metalnu ambalažu predajemo ovlaštenom oporabitelju na daljnje postupanje”, rekli su iz Čistoće.