Večeras zatvaranje Bundekfesta uz mjuzikl “Jalta, Jalta”

Najveće i najbolje izdanje zagrebačkog festivala Bundekfest 2014. bliži se svom kraju. Velika festivalska pozornica danas će biti zatvorena na najljepši mogući način. Najgledaniji i najdugovječniji hrvatski mjuzik Jalta, Jalta kazališta Komedija, stiže nam u goste večeras u 20.00 sati, a svi posjetitelji moći će uživati u ovom remek djelu potpuno besplatno.

Jalta_Jalta

Grad Zagreb večeras svim posjetiteljima poklanja kazališne spektakle. Osim legendarne predstave Jalta, Jalta, imat ćemo priliku uživati u još jedonoj sjajnoj kazališnoj priči. Na maloj pozornici u 17.30 sati biti će izvedena predstava Muke po Iveku, glumačke družine Histrioni.

Kazalište Komedija u okviru Bundekfesta izvest će legendarni mjuzikl Jalta, Jalta Milana Grgića i Alfija Kabilja. U glavnim ulogama su nastupaju poznata glazbena i glumačka imena; Sandra Bagarić, Đani Stipaničev, Ronald Žlabur, Dražen Čuček, Jasna Palić Picukarić i Adalbert Turner, a pod redateljskim vodstvom Vlade Štefančića. Praizvedba ovog mjuzikla, održala se 28. prosinca 1971. godine, a prometnuvši se u veliki hit, Komedijinu Jaltu je do danas vidjelo više od 400 tisuća gledatelja u preko 700 izvedbi i time je zasigurno najdugovječniji hrvatski mjuzikl.

Predstava glumačke družine Histrioni Muke po Iveku, hrvatska je verzija engleskog kazališnog hita Run For Your Wife Raya Cooneya iz 1983. a radnja ove urnebesne komedije smještena je u današnji Zagreb. Ivan Kovač vozač je taksija koji vodi dvostruki život, kao IVEK PURGER i kao IVE TOVAR. Istovremeno, ima dvije žene; jednu na Trnju, a drugu na Trešnjevci. Marica Kovač je Dalmatinka, obožava Mišu Kovača i navija za Hajduk, a Barbara Kovač je Purgerica, rockerica i navijačica Dinama.
Komedijski hit izvodi glumačka družina Histioni, već afirmirani glumci i dolazeći talenti, Ronald Žlabur, Marija Borić, Tara Rosandić, Davor Svedružić, Draško Zidar, Željko Duvnjak, Nataša Kopeč, Dinka Vuković, Kristijan Jaić.

 

Sinoć je koncertna arena disala u EDM ritmu. Odlična DJ imena kao što su Danny Wade, rezident kluba Pacha na Ibizi, Kid Criss, House South Brothers, Manuel Moore te Alexander Som rasplesali su brojne posjetitelje željne malo drugačijeg zvuka na ovogodišnjem Bundekfestu.