Počeo Bundekfest: Najskuplje ulaznice bit će za koncert Dine Melina

Unatoč kiši i hladnom vremenu, Bundekfest 2014. otvorio je sinoć svoja vrata tisućama posjetiteljima. Da će upravo ovaj zagrebački i regionalni festival slijedećih jedanaest dana biti epicentrom najbolje zabave, koncertom otvorenja su pokazali grupe Hladno pivo i Silente.

bundekfest_2

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić kratkim je govorom otvorio treće, do sad najveće izdanje festivala i najavio sjajan program, odlične koncerte te brojne druge kulturne i gastro sadržaje, a potom se uputio na kratku vožnju balonom u pratnji atraktivnih hostesa koje su privlačile pažnju Bundekfest nošnjama. Unikatne crvene i plave haljine osmislie su dizajnerice iz modnog dvojca Boudoir koje će od ove godine postati još jedan zaštitni znak zagrebačkog festivala.

Velika otvorena pozornica, vrhunska produkcija i brojni hitovi najpoznatije zagrebačke rock grupe Hladno pivo, zapalili su tisuće posjetitelja koje ni loše vrime ni kiša nisu zaustavili u namjeri da podrže svoje idole. Pjevajte nešto ljubavno, Ezoterija i Svijet glamura samo su neke od pjesama koje je Hladno pivo po prvi puta zasviralo pred oduševljenom publikom u Novom Zagrebu. Dubrovački Silenete još je jednom pokazao zašto je posljednje vrijeme jedan od traženijih mladih bandova u Hrvatskoj. Terca na tišinu, I ovaj put i Još jednom pjevali su u glas obožavatelji ovih mladih umjetnika.

U najveću hrvatsku metropolu stigli su i gradovi partneri te prijatelji ovogodišnjeg izdanja festivala. Grad Rim do samog će kraja, 05. listopada svakoga dana predstavljati gastro specijalitete vodećih talijasnkih kuharskih majstora, a Budimpešta će atraktivno dizajniranu i osmišljenu tematsku jedinicu u Zagrebu otvoriti danas. U slijedeća tri dana uživat ćemo u vrhunskim mađarskim specijalitetima ali i sjajnim glazbenim tradicionalnim sastavima.

Otvoren je i Međunarodni festival balona koji se nakon nekoliko godina vratio u Zagreb. Od ranih jutarnjih sati posjetitelji će u petak moći i sami isprobati i odvažiti se na besplatnu vožnju balonom, a večeras nas sve očekuje glazbeno – svjetlosni show iluminacija koji će zasigurno posjetitelje ostaviti bez daha.

Večeras će Zagrepčane i posjtetitelje Bundekfesta zagrijati koncerti najpoznatije hrvatske dance grupe Colonia te jedne od najboljih hrvatskih glazbenica, splitske dive Danijele Martinović. Večerašnji koncerti počinju u 21 sat. Na maloj pozornici na rasporedu su kazališnje predstave i radionice za djecu, likovni origami, Toyota race show, brojni street performansi te edukativno – povijesna predstava Reda Čuvara grada Zagreba.

Sve informacije i obavijesti o ovogodišnjem izdanju Bundekfesta mogu se pronaći na službenoj web stranici www.bundekfest.hr te službenoj Facebook stranici festivala. Ulaznice se mogu kupiti na internetskoj stranici www.ulaznice.hr//r/bundekfest po simboličnoj cijeni od 20 kn za sve koncerte osim koncerta Dine Merlina, koji je na rasporedu 03. listopada, po cijeni od 40 kn.

Partneri festivala Grad Zagreb, TZGZ, Zagrebački holding, Ožujsko pivo i Pepsi ove godine omogućuju nezaboravan doživljaj svim posjetiteljima Bundekfesta 2014!