Kazališni spektakli “Jalta, Jalta” i “CABAres CABArei” kao poklon Zagrepčanima

Bundekfest 2014. posljednjeg dana, u nedjelju 05. listopada, svim posjetiteljima poklanja kazališne spektakle “Jalta Jalta” i “CABAres CABArei”.

Jalta_Jalta

Na velikoj će se festivalskoj pozornici u 20 sati prikazati najgledaniji hrvatski mjuzikl svih vremena “Jalta, Jalta”, dok će na maloj pozornici u 18 sati biti izvedena predstava CABAres CABArei.

Kazalište Komedija u okviru Bundekfesta izvest će legendarni mjuzikl “Jalta, Jalta” Milana Grgića i Alfija Kabilja. U glavnim ulogama su nastupala poznata glazbena i glumačka imena; Sandra Bagarić, Đani Stipaničev, Ronald Žlabur, Dražen Čuček, Jasna Palić Picukarić i Adalbert Turner, a pod redateljskim vodstvom Vlade Štefančića.

Praizvedba ovog mjuzikla, održala se 28. prosinca 1971. godine, a prometnuvši se u veliki hit, Komedijinu “Jaltu” je do danas vidjelo više od 400 tisuća gledatelja u preko 700 izvedbi i time je zasigurno najdugovječniji hrvatski mjuzikl.

Zagrebačka publika koja je uvijek puna divljenja i oduševljenja za veličanstvenu predstavu “CABAres CABArei” legendarnog Zijaha Sokolovića, biti će oduševljena i na ovogodišnjem Bundekfestu.

Predstava govori o upoznavanju, o iskustvu, o običnom danu, o uspjehu i neuspjehu, o dogovaranju, o borbi mišljenja, o hrani, o zdravom razumu, o vožnji autom, o budućnosti, o kazalištu kao frižideru zabluda o mediokritetima, o rodbini, o zaostalosti, o pomirenju sa životom, o budalama, o seksu i starosti.